Newsroom

Newsroom

Φωτιά στην Τρίπολη – Απειλεί το Μαίναλο

Δυσκολεύει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Βλάσης, στην Τρίπολη

τριπολη

Μαίνεται η φωτιά στους πρόποδες του Μαινάλου στην Τρίπολη, που ξέσπασε από τρεις εστίες λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φωτιά κινείται προς το βουνό και όχι προς την πόλη, αλλά δίνεται μεγάλη μάχη λόγω της δύσβατης περιοχής και του πυκνού πευκοδάσους. To θετικό είναι ότι οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί αλλά η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι δύσκολη.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Σύμφωνα με το OPEN, πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να σταματήσει την φωτιά ώστε να μην περάσει πίσω από το βουνό και κατευθυνθεί στο Όρος Μαίναλο που υπάρχει επίσης πυκνό πευκοδάσος. Ενα άλλο πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να κόψει τη φωτιά από τη μέση.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…