Newsroom

Newsroom

Νέα αναζωπύρωση στo μέτωπο Καρύστου: Το μέτωπο περιορίστηκε – δεν κάηκαν σπίτια

Λίγο μετά τις 16:00 το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής στο evima, δεν κάηκαν σπίτια.

ek vgg

Νέα αναζωπύρωση νωρίτερα σημειώθηκε στην περιοχή Κοκκίνη εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή – Οι φλόγες είχαν βρεθεί κοντά στα σπίτια.

Λίγο μετά τις 16:00 το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής στο evima, δεν κάηκαν σπίτια.

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος αυτή την ώρα έχει αναζωπύρωση στον οικισμό Φηγιά.

«Η φωτιά στην Κάρυστο πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, υπήρξαν ζημιές σε αυλές και κάποιες ζημιές σε σπίτια», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Ελ. Ραβιόλο νωρίτερα, η εικόνα και στα πέντε μέτωπα ήταν βελτιωμένη. «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ» είπε σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία είπε.

Σύμφωνα με το Open έχει γίνει εκκένωση στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαρμάρι για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην Κάρυστο ξέσπασε στη 01:30 τα ξημερώματα και προκάλεσε εκκενώσεις οικισμών, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως είχε οριοθετηθεί. Στην περιοχή, όμως, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στις περιοχή (κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ), αλλά και οι διάσπαρτες εστίες που ξεσπούν συνεχώς.

Νωρίτερα το πρωί μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Πηγή: evima.gr