Newsroom

Newsroom

Φωτιά στη Βούλα: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν οι εστίες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στη φωτιά στη Βούλα που άρχισε από τη Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου.

FOTIA VOULA

Η φωτιά που άρχισε, το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06), στη Γλυφάδα και έφτασε μέχρι και τη Βούλα, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05/06) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αν και δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης ενώ αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, το μέτωπο της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, όπου εστιάζονται πλέον οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, έχει καλύτερη εικόνα.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και, πριν από λίγο, άρχισαν εκ νέου ρίψεις και από εναέρια μέσα. Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ενημερώσει για την πορεία της κατάσβεσης της πυρκαγιάς κατά τις 09:00 π.μ..
 

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό του. Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο μέχρι τώρα απολογισμός αναφέρει περίπου 20 σπίτια με ζημιές. Τρία σπίτια με σοβαρότερες ζημιές και τέσσερα καμένα οχήματα.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…