Newsroom

Newsroom

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βίντεο-Σοκ: Καίγονται σπίτια

Βίντεο: Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους, των οποίων οι περιουσίες απειλούνται από το πύρινο μέτωπο - Γ. Πατούλης: «Εχθρός ο αέρας – Δέκα υδροφόρα της Περιφέρειας συνδράμουν».

5616897 1

Στο Πανόραμα Βούλας έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στη Άνω Γλυφάδα και η οποία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και η οποία πλέον έχει μπει στους δρόμους και στις αυλές σπιτιών.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Βίντεο: Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους, των οποίων οι περιουσίες απειλούνται από το πύρινο μέτωπο

Σπίτι παραδομένο στις φλόγες

image

Το κακό είναι ότι η φωτιά από την Άνω Γλυφάδα μπήκε σε χαράδρα όπου δεν μπρούσαν να επέμβουν ενάερια μέσα και τελικά έφτασε στην πόλη μας από την πίσω πόρτα, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωννσταντέλλος. «Πέρασε και από αυλές, αλλά σπίτια δεν έχουν χαθεί, πρόσθεσε, περιγράφοντας έναν πολύ δυνατό άνεμο και αναζωπυρώσεις στην κορυφή του βουνού.

Ευτυχώς τρία ελικόπετρα έσωσαν τα σπίτια στην οδό ‘Ατλαντος είπε ο δήμαρχος Ελληνικού -ΑργυρούποληςΓιάννης Κωνσταντάτος και περιγράφει ένα ακόμη σπίτι να φλέγεται στην οδό Αμαρτωλών. Εκεί που είναι μπροστά μου η φωτιά ξαφνικά την βλέπω πίσω μου λόγω των στροβιλισμών. Κι όλα αυτά από έναν υποσταθμό της ΔΕΗ που δεν καθαρίστηκε γύρω – γύρω, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος. Μίλησε επίσης για απομάκρυνση δύο ημιλιπόθυμων κατοίκων από εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα να ανακόψουν την πορείας της πυρκαγιάς πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή. Αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα., ενώ αυτή τη στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 33 περιπολικά.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός επισημαίνει στην ΕΡΤ σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Γ. Πατούλης: «Εχθρός ο αέρας – Δέκα υδροφόρα της Περιφέρειας συνδράμουν»

Για μια μεγάλη επιχείρηση σε επίγειο και εναέριο βαθμό, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πανόραμα Βούλας.

«Εχθρός είναι ο αέρας που επικρατεί. Δέκα υδροφόρα της Περιφέρειας συνδράμουν τις επιχειρήσεις. Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από κάποιον σπινθίρα από υποσταθμό στην Άνω Γλυφάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς οι εξής δυνάμεις:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρ  ωση της πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζορων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 καναντέρ, 3 ελικόπτερα καθώς & 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού. Συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και δημοτικοί υπάλληλοι.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Βούλας

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.