ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Φωτιά Ηλεία- Στάχτη έγιναν εκατοντάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Eκατοντάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έχουν μέχρι στιγμής αποτεφρώσει οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Ηλεία και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

5647009

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Άγναντα Πηνείας στην Ηλεία.Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Πηνείας και λόγω των ισχυρών ανέμων σύντομα πήρε μεγάλες διαστάσεις Το πύρινο μέτωπο άνω των πέντε χιλιομέτρων απείλησε άμεσα τα χωριά Αγναντα , Λουκά και Σιμόπουλου .

Όπως είπε στο documentonews.gr ο δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης , όταν η πυρκαγιά πλησίασε την κατοικημένη περιοχή , εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αγναντα και Λουκά. Ομως η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και μετά από μερικές ώρες οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους .

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στους δύο τραυματισμούς των πυροσβεστών σημειώνοντας ότι ο ένας εξ αυτών υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο άλλος συνάδελφός του τραυματίστηκε όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε ρίψη νερού κι εκείνος βρισκόταν μέσα στο σημείο της ρίψης επιχειρώντας μαζί με άλλους συναδελφους του να σβήσουν την φωτιά.

« Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι εμφανώς καλύτερη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι μπορεί να έχουμε αναζωπυρώσεις η ένα νέο πύρινο μέτωπο. Με ότι μέσο διαθέτουμε συνδράμουμε στις προσπάθειες των πυροσβεστών» – ανάφερε ο δήμαρχος Ηλιδας.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή της πεδινής Ηλείας στον δήμο Πηνειού κοντά στα χωριά Σιμίζα Τραγανού και Μπορσίου. Η φωτιά εκεί έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν φόβοι ότι εξ αιτίας της φοράς του ανέμου θα επεκταθεί και στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και πάνω από 30 πυροσβέστες.

Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι στο Τραγανό

Λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό, με τους κατοίκους να καλούνται να εκκενώσουν προς Σίμιζα.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.