Newsroom

Newsroom

Φωτιά Βαρυμπόμπης: Δραματική νύχτα – Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό

Χάνεται η μάχη με τις φλόγες όσο περνάει η ώρα -Έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

5354410

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, προειδοποίησε ότι η νύχτα είναι απειλητική, ενώ για την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των ανέμων στην Αττική έως και 8 μποφόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 22:30 σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα η φωτιά στην Δροσοπηγή, με τα πρώτα σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες. Μάλιστα πέντε άτομα που φέρουν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως μετέδωσε το Open, έχει εγκλωβιστεί κάτοικος στην Δροσοπηγή. Η αστυνομία έκανε προσπάθεια να προσεγγίσει αλλά είναι αδύνατον λόγω της τεράστιας φωτιάς.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κρυονέρι, Κοκκινόβραχο και Αφίδνες, με τον κόσμο να φεύγει προς Αθήνα.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή με προτροπή να κατευθυνθούν στην Αθήνα. Ωστόσο, με νέο μήνυμα από το 112 οι αρχές καλούν τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να κινηθούν προς τον Ωρωπό.

 Η πύρινα λαίλαπα έχει φτάσει από την πλευρά της εθνικής οδού, στην οδό Ανοίξεως. Ο δήμος Διονύσου έχει ήδη ζητήσει να εκκενωθεί το Κρυονέρι, με τα περιπολικά να απομακρύνουν τους κατοίκους.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…