Newsroom

Newsroom

Φώτη είναι η ώρα και η ευθύνη σου ιστορική…!!!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΝΟΗΜΟΝΕΣ πολιτικούς, αυτούς δηλαδή που στο πέρας των ετών κατορθώνουν να δημιουργήσουν εκείνο το ιδιαίτερο βάρος που…

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΝΟΗΜΟΝΕΣ πολιτικούς, αυτούς δηλαδή που στο πέρας των ετών κατορθώνουν να δημιουργήσουν εκείνο το ιδιαίτερο βάρος που επιβάλλει η ισχυρή προσωπικότητά τους, φτάνει η ώρα και η στιγμή που έρχονται, έστω και για μία φορά, αντιμέτωποι με την ιστορική τους ευθύνη. Έτσι και με τον Φώτη…!

Ο ΦΩΤΗΣ είναι συμπατριώτης μας, αφού γεννήθηκε στον Βόλο και έπειτα από μια λαμπρή καριέρα ως πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διέπρεψε στην πολιτική, ασκώντας τη με ιδιαίτερο ύφος και ήθος. Οι επιλογές πορείας του μάλιστα σ’ αυτή, μέσα από αριστερές διαδρομές, όπως η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, ο Ρήγας Φεραίος, το ΚΚΕ εσωτερικού, η ΕΑΡ και έπειτα ο Συνασπισμός, μέσω του οποίου υπουργοποιήθηκε, διατελώντας υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, δημιούργησαν εκείνο το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος γύρω από το όνομά του, το οποίο στις μέρες μας αποδεικνύεται, προς το παρόν δημοσκοπικά, καθιστώντας την Δημοκρατική του Αριστερά, όχι απλώς παράγοντα σταθερότητας, όπως συνηθίζουν να λένε οι κατοικοεδρεύοντες στην επιδραστικότερη πρεσβεία της Βασιλίσσης Σοφίας “ρεπόρτερς” αλλά και σανίδα σωτηρίας ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ που ο Φώτης έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορική του ευθύνη, όντας επικεφαλής ενός πολιτικού οργανισμού, ο οποίος ανάλογα με τις επιλογές του μπορεί να σημαδεύσει ανεξίτηλα τη νεότερη Ιστορία του τόπου.

Ο ΛΑΟΣ (και όχι το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη), τουλάχιστον δημοσκοπικά και κόντρα στο νεοφιλελεύθερο – συντηρητικό – δεξιό ευρωπαϊκό ρεύμα, έχει για πρώτη φορά αποφασίσει να εμπιστευτεί την Αριστερά, μια Αριστερά όμως, η οποία, ελέω των εκλεκτών και γαντζωμένων στα προνόμια του συστημικού κράτους στελεχών της, αδυνατεί να αποτινάξει τα εν λόγω βαρίδια, να σηκώσει κεφάλι και αφού συντάξει πρόγραμμα κυβερνητικό, να πρωταγωνιστήσει.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ πιστέψτε με πολύ εύκολο τούτο να συμβεί, ειδικότερα σήμερα, που, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, ο ΛΑΟΣ ψάχνει απεγνωσμένα εκείνους τους ανθρώπους, που, μέσω της πολιτικής τους καθαρότητας, θα τον πείσουν για το διαφαινόμενο αδιέξοδο, έτσι ώστε να συνυπογράψει μαζί τους ένα νέο συμβόλαιο, κοινωνικό και όχι βεβαίως ανομολόγητο.

ΓΙΑΤΙ αυτό χρειάζεται για να σωθεί ο τόπος, να σωθούν πρωτίστως οι άνθρωποί του, η κοινωνία των πολιτών του, ειδάλλως καμία σημασία δεν θα έχει η οποιαδήποτε σωτηρία ταυτιστεί με το αίμα και τον πόνο του ΛΑΟΥ.

ΚΑΙ ΝΑΙ…, είναι δύσκολη φαντάζομαι η ανταρσία στα σχέδια των εταίρων και των αφεντικών τους και ακόμη πιο δύσκολη η ανυπακοή, αφού εγκυμονεί κινδύνους. Η πολιτική όμως είναι επιστήμη. Ποιός εξάλλου μπορεί να ξεχάσει τα πέτρινα και ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπολιτευτικά χρόνια μέχρι το ’81;

ΚΑΙ ΝΑΙ… συμπατριώτη, από τον Βόλο, ΦΩΤΗ, κατά παράφραση του στιχουργού, αξίζει απέναντι σ’ αυτούς όλους, τους νεο-Γερμανούς τους προφεσόρους, που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά και μάλιστα με χρήματα σωστή συνέπεια της δικής μας κρίσης.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ αλήθεια συμπατριώτη, από τον Βόλο, ΦΩΤΗ, ότι ο ΑΛΕΞΗΣ σε περιμένει και μαζί μ’ αυτόν ένας ολόκληρος ΛΑΟΣ.

ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΤΗ…;;;

ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr Αντώνη Κουμιώτη
http://www.e-volos.gr

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…