Φως στο Noor1 από το «Κοριόπολις»

Ποιές «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες θα ακουστούν στη δίκη μέσα στον Φεβρουάριο   

Συγκλονιστικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο στην περιβόητη δίκη του ναρκόπλοιου Noor 1 η οποία διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό και χωρίς την ανάλογη της σοβαρότητας της δημοσιογραφική κάλυψη στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στις επόμενες δικασίμους αναμένεται να ακουστούν οι συνομιλίες – και να γίνει χρήση τους από το δικαστήριο- που είχε καταγράψει το 2012 ο κοριός της ΕΥΠ, στο πλαίσιο διερεύνησης του ποδοσφαιρικού σκανδάλου «Κοριόπολις», με τα στημένα παιχνίδια.

Πρόκειται για τηλεφωνικούς διαλόγους που δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη του Noor 1 και τους οποίους η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, Βασιλική Βλάχου, έχει χαρακτηρίσει ως « άκρως ενδιαφέροντες».

Στους διαλόγους αυτούς, για τους οποίους δόθηκε μάχη από την υπεράσπιση του πρωτοδίκως καταδικασθέντα , πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού, Αιμίλιου Κοτσώνη ,να μην ακουστούν στο δικαστήριο, συνομιλούν πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Νoor 1 , και είτε δικάζονται τώρα στο Εφετείο είτε διώκονται στη βάση της δικογραφίας που εκκρεμεί σκανδαλωδώς εδώ και περίπου δύο χρόνια στην ανάκριση στον Πειραιά .

Πρόκειται για πρόσωπα όπως ο ίδιος ο Αιμίλιος Κοτσώνης, αλλά και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Νίκος Συντιχάκης, ο Μάκης Γιαννουσάκης κτλ.

Το αίτημα για τη χρήση των συνομιλιών αυτών είχε διατυπωθεί από την εισαγγελέα της έδρας σε συνεδρίαση του περασμένου Νοεμβρίου, κάτι που είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο. Τότε ο δικηγόρος Ιωάννης Ηρειώτης είχε αντιδράσει έντονα, χαρακτηρίζοντας το βούλευμα που είχε επικαλεστεί η εισαγγελέας για τη χρήση τους ως «φάντασμα». Ο δικηγόρος είχε υποστηρίξει επίσης ότι οι συνομιλίες είχαν εισαχθεί «παρανόμως στην δικογραφία» ενώ είχε εξαπολύσει βολές κατά του λιμενικού ,Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος είχε κάνει τις επίμαχες απομαγνητοφωνήσεις έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Μάλιστα ο Ι. Ηρειώτης είχε αποκαλέσει το Χριστοφορίδη ως «ο κύριος δέκα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ» θέλοντας να αποδώσει στην υπόθεση του ναρκόπλοιου πολιτικά χαρακτηριστικά.

Το Δικαστήριο δέχτηκε τότε τις αιτιάσεις του Ηρειώτη και έδωσε εντολή να απομαγνητοφωνηθούν εκ νέου οι συνομιλίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη δίκη. Ως αποτέλεσμα το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία με αποτέλεσμα η δίκη να συνεχιστεί ξανά την περασμένη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020. Εκεί, ο Γιάννης Ηρειώτης επιχείρησε και πάλι να μην ακουστούν οι διάλογοι, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Ειδικότερα προέβαλλε τους ισχυρισμούς ότι «ο Χριστοφορίδης θέλει να παρέμβει στη διαδικασία» καθώς επίσης και ότι «δεν τον εμπιστεύεται».

Τελικά το Δικαστήριο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς Ηρειώτη. Μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε κάποια στιγμή στον Γ. Ηρειώτη πως αυτά που λέει είναι «αντιφατικά». Προηγουμένως ο δικηγόρος είχε αναφέρει πως η εισαγγελέας είχε κάνει λάθος στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ που είχαν σταλεί οι επίμαχες συνομιλίες προςαπομαγνητοφώνηση και ότι έπρεπε να σταλούν αλλού. Το Δικαστήριο ωστόσο επικοινώνησε με τη ΓΑΔΑ και την αρμόδια υποστράτηγο Πηνελόπη Μηνιάκη, η οποία -όπως αναφέρθηκε- τους είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα. Αυτό δηλαδή που υποστήριζε ο Γ. Ηρειώτης ότι έπρεπε να πάει…

Διαβάστε περισσότερα στο Documentonews

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ καλούν σε συμμετοχή στις δράσεις των…