Φως μες στο σκοτάδι: Χιλιάδες στην πορεία διαμαρτυρίας για τη Μόρια

Με παλμό και δυναμισμό χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης εις ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή της Μόριας.  

5142688

Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν την Παρασκευή πορεία διαμαρτυρίας μετά την καταστροφή στη Μόρια αλλά και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έμειναν στο δρόμο μετά την πυρκαγιά που έκαψε τον καταυλισμό.

Με κεντρικό σύνθημα «Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που υπογράφουν το Στέκι Μεταναστών Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 13, το RedTopia.gr, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά και η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε. Στην διαδήλωση συμμετέχουν ακόμη η Κίνηση Απελάστε Το Ρατσισμό, η ΣΥΠΡΟΜΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η Solidarity With Migrants, η ΟΕΝ, πολλές συλλογικότητες και πολλοί ακτιβιστές μόνοι τους.

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν:

-Ούτε κλεισμένους, ούτε φυλακισμένους, κάτω τα χέρια απ’ τους κατατρεγμένους
-Έβρος, Μόρια και Μανωλάδα, αν είσαι μετανάστης αυτή είναι η Ελλάδα
-Δώστε σπίτια για την προσφυγιά, όχι μίσος και απανθρωπιά
-Από την Αθήνα μέχρι τη Μυτιλήνη, στρατόπεδο συγκέντρωσης κανένα να μη μείνει

Η μαζική πορεία πέρασε μέσα από το κέντρο της Αθήνας και λίγο μετά τις 8 το απόγευμα έφθασε έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίθεση της αστυνομίας στη Βικτώρια

Την ίδια στιγμή, κι ενώ στην Αθήνα βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία, η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε να προκαλέσει και επιχείρησε να επιτεθεί εκ νέου σε πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς δεν έχουν στέγη έπειτα από τις κυβερνητικές αποφάσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με καταγγελίες στελέχη της αστυνομίας προσπάθησαν να συλλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες και να τους απομακρύνουν από την πλατεία, όμως η παρουσία αλληλέγγυων ατόμων με κάμερες και κινητά τους ανάγκασε να υποχωρήσουν.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…