Φορτσάκης: Πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε φοιτητές που διέκοψαν τη Σύγκλητο

Με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις απειλεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης τους φοιτητές που διέκοψαν το πρωί της…

ekpa 10

Με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις απειλεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης τους φοιτητές που διέκοψαν το πρωί της Πέμπτης τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι’ αυτό» ανέφερε. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσθέτει.

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» λέει ο κ. Φορτσάκης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές θέλησαν να παραστούν μαζικά στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο κ. Φορτσάκης απαιτούσε να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…