Newsroom

Newsroom

Διαδοχικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη – Θα δει και εκπροσώπους της Wall Street Journal και της New York Times

Γεμάτο με σειρά σημαντικών επαφών είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας.

2375959

Γεμάτο με σειρά σημαντικών επαφών είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η συνάντηση που ξεχωρίζει είναι αυτή με εκπροσώπους της Wall Street Journal και της New York Times, αντιστοίχως.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δει επίσης τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου καθώς εκτός των διμερών θεμάτων αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεί επίσης τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο του Sinn Fein, Τζέρι ‘Ανταμς.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, αντιστοίχως.

Στην συνάντηση με τον Αλ Σίσι αναδείχτηκε και από τις δύο πλευρές η στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου.

Στην κατεύθυνση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών, κυρίως δε σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Εξετάστηκε επίσης και η προοπτική πραγματοποίησης συνόδου τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Θα δει επίσης εκπροσώπους της ομογένειας, της ΕΕ.