Newsroom

Newsroom

"Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών – Αθήνα 2017" – αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων "Επέτειοι Γεγονότα"

Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτυπώνουν σε φεγιέ γραμματόσημο και παραδίδουν στην ιστορία την πρώτη ιστορική Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 24 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή 10 χωρών.

58f9e2c81dc52405678b4a10

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, πέρα από την Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. Δέκα κράτη στη σημερινή επικράτεια των οποίων μεγαλούργησαν σπουδαίοι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ρωμαϊκός, ο Περσικός, οι πολιτισμοί των Μάγια, των Ίνκας, των Αζτέκων, της κοιλάδας του Ινδού και της Μεσοποταμίας και φυσικά ο Σινικός και ο Eλληνικός πολιτισμός.

Το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» προσβλέπει σε συλλογικές δράσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δημιούργησαν φεγιέ ενός γραμματοσήμου στο οποίο αποτύπωσαν αντιπροσωπευτικά σύμβολα των 10 αρχαίων πολιτισμών τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο που παραπέμπει στην Υδρόγειο. Ο συνδυασμός των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργεί την αίσθηση της αρχαιοελληνικής σπείρας.

Το γραμματόσημο του φεγιέ είναι εμπνευσμένο από το λογότυπο του Φόρουμ το οποίο είναι λιτό, ωστόσο πλούσιο σε συμβολισμούς. Το φόντο του είναι η υδρόγειος, το κοινό σπίτι όλων των πολιτισμών. Πάνω στην υδρόγειο, μία γραμμή ενώνει τα αστέρια των δέκα πολιτισμών, σχηματίζοντας έναν αστερισμό. Η μελέτη των άστρων απασχόλησε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν, να μετρήσουν, να προβλέψουν, να λατρέψουν. Κοιτάζοντας τον ουρανό, κοίταζαν το μέλλον και το λογότυπο, ως σύμβολο φωτεινής συνεργασίας, έρχεται να αποτυπώσει τόσο τη γεφύρωση μεταξύ των πολιτισμών, όσο και τη γεφύρωση του χθες με το σήμερα.

Η έκδοση αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 80Χ110 mm που περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο διάστασης 29,5Χ50 mm.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Το φεγιέ θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου 2017 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 23 Απριλίου 2018, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,10 € ανά τεμάχιο.


Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 23 Απριλίου 2018.


Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή τo γραμματόσημό του.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…