Newsroom

Newsroom

Φορολογικά έσοδα 3,5 εκατ. δολαρίων στο Κολοράντο από τη μαριχουάνα

«Φλέβα χρυσού» φαίνεται πως χτύπησε η πολιτεία του Κολοράντο, επιτρέποντας την νόμιμη πώληση μαριχουάνας για μη ιατρικούς σκοπούς, καθώς τα…

marijuana

«Φλέβα χρυσού» φαίνεται πως χτύπησε η πολιτεία του Κολοράντο, επιτρέποντας την νόμιμη πώληση μαριχουάνας για μη ιατρικούς σκοπούς, καθώς τα φορολογικά της έσοδα από την πώληση μαριχουάνας τον Ιανουάριο έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τις πωλήσεις για μη ιατρική χρήση.

Σε ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη εσόδων του Κολοράντο, Μπάρμπαρα Μπρολ, σημειώνει πως τα έσοδα αυτά ήταν αντίστοιχα με αυτά που αναμένονταν από τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Το Κολοράντο έγινε την 1η Ιανουαρίου η πρώτη πολιτεία όπου επετράπη η πώληση μαριχουάνας για προσωπική χρήση, και ήδη στα μέσα Φεβρουαρίου υπήρχαν 163 καταστήματα που την πωλούσαν νόμιμα στην πολιτεία.

Το παράδειγμα του Κολοράντο θα ακολουθήσει εντός του έτους και η Ουάσινγκτον, όπου με τη σειρά τους οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται νόμιμα μαριχουάνα.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…