Newsroom

Newsroom

Φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών!

Ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πρωτοχρονιά. Μαζί με τον φόρο ακινήτων και το νέο Κώδικα…

spitia enoikiazetai

Ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πρωτοχρονιά. Μαζί με τον φόρο ακινήτων και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος έρχεται και η κατάργηση του δικαιώματός τους να εκχωρούν στο δημόσιο τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν προκειμένου να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος για αυτά.

Με βάση το σημερινό φορολογικό καθεστώς το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους μαζί με τον υφιστάμενο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν στο τμήμα Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγονται μια δήλωση εκχώρησης στο δημόσιο των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές. Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στη φορολογική τους δήλωση και να φορολογηθούν.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, δηλαδή με το κείμενο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, η δυνατότητα της εκχώρησης των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί καταργείται. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος και για τα ενοίκια που δεν εισπράττουν έως ότου προχωρήσουν σε έξωση του δύστροπου ενοικιαστή ή έως την οικιοθελή αποχώρησή του.

Η αλλαγή αυτή, εφόσον δεν διορθωθεί με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στο κείμενο του νέου ΚΦΕ, θα επιδράσει στον τρόπο αντιμετώπισης των δύστροπων ενοικιαστών από τους ιδιοκτήτες. 

Σε μια εποχή που ο αριθμός αυτών που δεν είναι συνεπείς στην πληρωμή του ενοικίου αυξάνεται συνεχώς λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες εκτός από την απώλεια των σχετικών μισθωμάτων θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με πρόσθετους φόρους. Αυτό όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτος Παραδιάς θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να κινούνται πολύ σύντομα νομικά εναντίον όσων δεν πληρώνουν εγκαίρως το ενοίκιό τους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και με πρόσθετο φόρο για ενοίκια που υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισπράξουν ποτέ.
Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή:www.capital.gr

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…