Φορείς των Ανωγείων για Χρυσοχοϊδη: Οι συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν μέτρα καταστολής

Σαφές μήνυμα έστειλαν οι τοπικοί φορείς των Ανωγείων και Μυλοποτάμου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά την γενικότερη κατάσταση και την αστυνόμευση στις περιοχές. Ζήτησαν η κυβέρνηση προοπτική στους νέους για να γίνουν πιο δημιουργικοί, και όχι να στέλνει δυνάμεις καταστολής!

5ef739c4825e633f3b5cf043

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται  στα Ανώγεια, ο οποίος στην τελευταία του επίσκεψη στο Ηράκλειο είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί τον ορεινό Μυλοπόταμο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που παρίστατο σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανωγείων, αναφορικά με την γενικότερη κατάσταση και την αστυνόμευση στην περιοχή του Μυλοποτάμου,  ξεκαθάρισε πως παραβατικές συμπεριφορές, όπως ζωοκλοπες, επιβολή του ισχυρότερου, “περίεργες” οδικές συμπεριφορές δεν θα τις επιτρέψει, καλώντας τους πολίτες να πάρουν το κακό και αν το μετατρέψουν σε καλό!.

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του ανέφερε: «Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνουν ανυπόταχτοι στην αδικία, τους σέβομαι αλλά η παρανομία στην δημοκρατία είναι έγκλημα. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Αυτές οι παραδόσεις ανήκουν σε άλλους αιώνες και έχουν ξεπεραστεί» σημείωσε, και τόνισε πως «τους λεβέντες δεν είναι να τους “χαλάμε” σε βεντέτες.. 

Μάλιστα για το τέλος ο Υπουργός άφησε μια μαντινάδα όλο νόημα: «Bεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν ανθρώπινες ζωές κι όλους μας ταλανίζουν». ..

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από λίγες εβδομάδες από το Ηράκλειο, στόχος είναι να παρουσιαστεί εκ νέου το σχέδιο του υπουργείου, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

«Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο»

Ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης  στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων ζήτησε να στελεχωθεί το αστυνομικό τμήμα και το πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η  Ανωγειανή κοινωνία δεν είναι η εικόνα που δείχνει είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά».

Φορείς των Ανωγείων ζήτησαν τη βοήθεια της Πολιτείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:: «Δεν έχουμε χάσει το δρόμο και τον προσανατολισμό μας ,σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντι μας», ενώ άλλος παράγοντας των Ανωγείων είπε χαρακτηριστικά: «Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυλοπόταμου Δημήτρης Κόκκινος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν  μέτρα καταστολής, θέλουν όμως να δώσει η κυβέρνηση προοπτική στους νέους για να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα ξαναέρθει στα Ανώγεια και προανήγγειλε επίσης  κάθοδο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια της ηγεσίας του  υπουργείου παιδείας καθώς όπως ανέφερε στόχος είναι να ενισχυθούν οι τοπικές δομές εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη περιοχή.

(Με πληροφορίες nekriti.gr- cretalive.gr)

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…