Newsroom

Newsroom

Forecastweather.gr: Xιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τις επόμενες ώρες – Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Δείτε την πρόγνωση των επόμενων ωρών σύμφωνα με το forecastweather.gr

ea93160d87dd12c990809253e98e515d

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα νησιά κατά τόπους, ισχυρές θα σημειώνονται στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ανατολικής Στερεάς, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και στη Κρήτη. Φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο θα δείχνουν έντονο χαρακτήρα. Από τα βόρεια και από τις πρώτες μεσημβρινές ή και προμεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα σε Θράκη, βόρειοανατολικό Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αλλά και ανατολική Ήπειρο θα σταματήσουν. Θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις στην ανατολική και νότια χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πεδινά της Θράκης, στα 150-250 της ανατολικής Μακεδονίας έως μέτριας έντασης, στην Κεντρική Μακεδονία ασθενούς έως μέτριας έντασης (με εξαίρεση τη Χαλκιδική όπου θα είναι αξιόλογες) έως περιπου και τα 100 μέτρα, στην Θεσσαλία στα βόρεια έως 100-150 μέτρα υψόμετρο και στα νότια έως 250 μέτρα από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και εδώ με εξαίρεση προς τα μεσάνυχτα την Μαγνησία όπου οι χιονοπτώσεις θα επανεκκινήσουν και στα πεδινά, στην ανατολική Στερεά έως και το απόγευμα τα 150-250 μέτρα, στην ανατολική Πελοπόννησο έως τα 250-350 μέτρα και εδώ τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν ή και θα σταματήσουν τα φαινόμενα, στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα η Λήμνος έως παραθαλάσσια ενώ σε Λέσβο έως 550 μέτρα και σε Χίο 750-850 μέτρα, στην Κρήτη θα κατέβουν προς το τέλος της ημέρας έως τα 600-800 μέτρα από δυτικά προς ανατολικά. Οι χιονοπτώσεις σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Βορειοανατολικοί Πελοπόννησο και Κρήτη κατά διαστήματα και κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας στα βόρεια και στο δεύτερο μισό στη Κρήτη, θα είναι αξιόλογες.

Οι χιονοπτώσεις δύναται να μεταβληθούν έως και +/- 100-150 μέτρα.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις στο Αιγαίο τοπικά σε κεντρικό και βόρειο έως 10 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση!

 Αττική: Βροχοπτώσεις όπου στα βόρεια-βόρειοδυτικά-βόρειοανατολικά θα είναι ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση ή και χιονοχάλαζο κυρίως τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενούν προοδευτικά έως και αργά το απόγευμα όπου θα σταματήσουν. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα σημειώνονται από τα 700-800 μέτρα και πάνω και στα βόρειοδυτικά ίσως χαμηλότερα. Μέσα στα ξημερώματα τα υψόμετρα θα πέφτουν ραγδαία για να φτάσουν το πρωί κοντά στα 300-400 μέτρα υψόμετρο όπου θα είναι και πυκνές. Το μεσημέρι και το απόγευμα χιονομπόρες με διαστήματα ύφεσης και εξάρσεων θα κάνουν την εμφανισή τους έως και τα 150-200 μέτρα, ενώ στην περίπτωση γενικής έξαρσης νιφάδες θα επιβιώνουν έως και τα 100 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βόρειοανατολικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7 μποφόρ έως θυελλώδεις 8 μποφόρ ενώ οι ριπές θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Χιονόνερο αρχικά ενώ παροδική χιονόπτωση θα υπάρξει και στο κέντρο της πόλης ασθενούς έντασης. Παύση των φαινομένων από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: forecastweather.gr
  

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός