Newsroom

Newsroom

Forbes: Πλουσιότερος αμερικανός ο Τζεφ Μπέζος – Η περιουσία του γιγαντώθηκε στην πανδημία

H περιουσία του Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε - για πρώτη φορά στην ιστορία - το «φράγμα» των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας τα 204,6 δισ. δολάρια, περιουσία σχεδόν ίση με το ΑΕΠ της Ελλάδας

bezos

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησε στη σχετική κατάταξη καθώς η πανδημία έπληξε τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα που διαθέτει, όπως ανέφερε σήμερα το περιοδικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon και ο Τζεφ Μπέζος είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας, καθώς κατάφεραν να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι στην αρχή της χρονιάς, η περιουσία του Μπέζος ήταν «μόλις» 115 δισ. δολάρια, αλλά στη συνέχεια η αξία των μετοχών της Amazon εκτοξεύτηκε, κυρίως λόγω της καραντίνας που αύξησε κατά πολύ τις ηλεκτρονικές αγορές και έτσι, πάνω από 85 δισ. δολάρια προστέθηκαν στην περιουσία του.

Ο συνολικός πλούτος των 400 ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 3,2 τρισεκ. δολαρίων, καθώς οι πλουσιότεροι Αμερικανοί συνέχισαν να πλουτίζουν, παρόλο που η πανδημία προκάλεσε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications, η εφαρμογή της οποίας έγινε ιδιαίτερα γνωστή κατά την εποχή του κορονοϊού, είναι ένας από τους 18 νεοεισερχόμενους στη λίστα, με την καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων να ανέρχεται στα 11 δισεκ. δολάρια.

Ο Τραμπ υποχώρησε στη 352η θέση από τη 275η της περυσινής κατάταξης, καθώς η καθαρή αξία της περιουσίας του μειώθηκε στα 2,5 δισεκ. δολάρια από τα 3,1 δισεκ. δολάρια, λόγω των επιπτώσεων που υπέστησαν τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρά του κατά την πανδημία. Η επιχείρησή του, η Trump Organization, κατέχει ακίνητα και στις τρεις κατηγορίες.

Η ετήσια λίστα μπορεί να χρησιμεύσει προκειμένου να εντοπιστούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη χώρα με τη μεγαλύτερη εξουσία, δήλωσε η Κέρι Ντόλαν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Forbes, σε συνέντευξή της στη τηλεόραση του Reuters. «Ως κοινωνία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες εταιρίες και τι κάνουν με τα χρήματά τους», δήλωσε η ίδια.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…