Φόνοι υπεράνω νόμου

Η συγκάλυψη της είδησης, είναι συγκάλυψη εγκλήματος. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο, ότι στη δημοκρατία η ενημέρωση λογοδοτεί στον λαό. Όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

5261980 0

Ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη παραβίασε τον ΚΟΚ, χτύπησε και εγκατέλειψε στην άσφαλτο ένα 23χρονο αγόρι, μπήκε στη Βουλή, η αστυνομία προπηλάκισε τον αυτόπτη μάρτυρα και το παιδί είναι τώρα εγκεφαλικά νεκρό.

Αυτή είναι είδηση για πρωτοσέλιδο. Για την αναλγησία και την κατάχρηση εξουσίας, όχι επειδή ο αστυνομικός – οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου είναι στη φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Ωστόσο, η είδηση πλέον είναι αλλού: Στη συγκάλυψη, στην κατάχρηση εξουσίας.

Μάθαμε το γεγονός από τα κοινωνικά δίκτυα. Δύο ημέρες αργότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, να μεταφέρει τις προσευχές της για την οικογένεια και να ανακοινώσει ότι θα επιληφθεί. Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Τεράστια και καμία. Καμία για τη ζωή του παιδιού, τεράστια για την κατάντια των ΜΜΕ, για τη συγκάλυψη ενός εγκλήματος, για την αυθαιρεσία.

Η πραγματική είδηση, επαναλαμβάνω, δεν είναι ότι οδηγούσε ο αστυνομικός της φύλαξης της Ντόρας Μπακογιάννη. Η είδηση είναι ότι παραβίασε τον ΚΟΚ, εγκατέλειψε τραυματία στην άσφαλτο και μπήκε κύριος στη Βουλή. Η είδηση είναι ότι ο αυτόπτης μάρτυρας προπηλακίστηκε. Ότι οι διασώστες σήκωσαν τον τραυματία σαν τσουβάλι, χωρίς να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, χωρίς να του φορέσουν προστατευτικά, έβαλαν το παιδί άρον άρον στο φορείο και δύο μέρες μετά, αποφάσισαν να ΜΜΕ να “παίξουν” μια ιστορία, ότι έγινε ένα τυχαίο δυστύχημα, εξελίχθηκε όπως όλα κι η Ντόρα Μπακογιάννη νιώθει άσχημα.

Μιλώντας, λοιπόν, για τα ΜΜΕ, γιατί μούτρα μας, δηλαδή, ας πούμε μια ακόμα είδηση: Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Που είμαστε είτε δημοσιογράφοι, τους αναγνώστες κι ακροατές. Που τη δουλειά της ενημέρωσης έχουν αναλάβει τα κοινωνικά δίκτυα, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Που δεν υπάρχει διαφάνεια, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία; Θα δικαστεί ο αστυνομικός που οδηγούσε; Θα περάσει από ΕΔΕ εκείνος που προπηλάκισε τον αυτόπτη μάρτυρα; Θα περάσουν από ανάκριση οι αστυνομικοί στη φρουρά της Βουλής;

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε μία δημοκρατία, είναι η λογοκρισία. Είδος της λογοκρισίας είναι κι η συγκάλυψη ειδήσεων. Η συγκάλυψη της είδησης, είναι συγκάλυψη εγκλήματος. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο, ότι στη δημοκρατία η ενημέρωση λογοδοτεί στον λαό. Όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…