Newsroom

Newsroom

Φονικός σεισμός στην Κίνα – Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς

Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα.

5989ec6e1dc524247d8b4602

Περίπου 130.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, επισήμανε η Εθνική Επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστροφών σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, βασιζόμαστε σε μια προκαταρκτική ανάλυση του σεισμού που έπληξε την επαρχία Σετσουάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά, το ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν 32 χλμ.

Η σεισμολογική υπηρεσία της Σετσουάν ανέφερε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην νομαρχία Νγκάουα, όπου κατοικούν κυρίως Θιβετανοί, πολλοί από τους οποίους είναι νομάδες βοσκοί. Ωστόσο ο σεισμός σημειώθηκε επίσης κοντά στον δρυμό Τζιουζιάιγκου, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά, όπου πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί.

Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινέζικους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ζημιές στην περιοχή του δρυμού Τζιουζιάιγκου, και πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερικούς χώρους, ανάστατοι.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…