Φονικές καταδιώξεις μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

Μάλλον η ΕΛΑΣ θα πρέπει να αλλάξει τακτική στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που διακινούν μετανάστες από τον Έβρο, στο εσωτερικό της χώρας. Η καταδίωξη οχημάτων φορτωμένων με μετανάστες, ιδιαίτερα τα νυχτερινές ώρες, οδηγεί συνήθως σε τραγωδίες.  

metanastes

Ήδη το τελευταίο δίμηνο σε πανομοιότυπα δυστυχήματα μετά από καταδίωξη, στη Βόρεια Ελλάδα, έχασαν τη ζωή τους 13 μετανάστες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. 

Το τελευταίο αυτής της σειράς δυστύχημα έγινε το βράδυ της Τρίτης, στον Έβρο. 

Γύρω στις 10, διακινητής που δήλωσε στους Αστυνομικούς Παλαιστίνιος, οδηγούσε φορτηγάκι με ρουμανικές πινακίδες εντός του οποίου επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Μετά από καταδίωξη της Αστυνομίας το φορτηγάκι βγήκε από το δρόμο, και ανατράπηκε στο ύψος του χωριού Θούριο, ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό όλων των μεταναστών.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με τη βοήθεια 5 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με διασώστες εκτός βάρδιας που έσπευσαν στο σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «πιάστηκαν» απροετοίμαστοι για την νοσηλεία τους, δεδομένης της υποστελέχωσης της μονάδας υγείας.

Ζητήθηκε μάλιστα βοήθεια και από το στρατιωτικό νοσοκομείο, το οποίο συνέδραμε με μέσα αλλά και προσωπικό.

Από τους 42 μετανάστες οι 18 νοσηλεύθηκαν τη νύχτα, ενώ εξ αυτών οι 11 αναμένεται να πάρουν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 7 θα παραμείνουν.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…