Newsroom

Newsroom

Φωνάζει ο "κλέφτης"…

“Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…”. Πρόκειται για την γνωστή λαϊκή ρήση που έχουν αποφασίσει στην κυβέρνηση να…

“Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…”. Πρόκειται για την γνωστή λαϊκή ρήση που έχουν αποφασίσει στην κυβέρνηση να εφαρμόσουν σχολαστικά για τις επόμενες ήμερες, επιδιδόμενοι σε έναν αγώνα αναπροσανατολισμού της συζήτησης για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 24 ώρες στο πολιτικό σκηνικό, δηλαδή, για την ταμπακιέρα. Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και ανταλλαγής πολιτικών “πυρών”, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση μετά την αποκάλυψη του βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ηλίας Κασιδιάρης. Τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ ουσιαστικά γνώριζαν τι συνέβαινε στο παρασκήνιο, καθώς και ο γενικός γραμματέας, όπως ομολόγησε ο ίδιος,  ακολουθούσε μια κοινή πολιτική γραμμή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ξεχαστούν όσα ειπώθηκαν στην συνομιλία που είχε ο κ. Μπαλτάκος με τον Ηλία Κασιδιάρη.  

Γ. Μιχελάκης: “Η ταύτιση σας με την ΧΑ θα μείνει στην ιστορία…”

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, ταυτίζεται μαζί της και υιοθετεί τις αθλιότητες της για προεκλογικές σκοπιμότητες, ενώ υπογράμμισε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, που όπως υποστήριξε, δεν γνώριζε τίποτα, στηρίζοντας συγχρόνως και τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι, τόνισε ότι μπήκαν μπροστά στις προσπάθειες να αναδειχθεί ο πραγματικός ρόλος και η λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

«Η Χρυσή Αυγή ήθελε να προκαλέσει απλώς πολιτικό θόρυβο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλείται την λάσπη και τη χρησιμοποιεί, την έβαλε στον ανεμιστήρα για πολιτικές σκοπιμότητες. Εσάς θα πάρει η μπάλα όταν ταυτίζεστε μαζί της. Χεράκι- χεράκι πάτε και στη φρασεολογία και στην τακτική της και υιοθετείτε τη λάσπη εναντίον αυτών που μπήκαν μπροστά από την κυβέρνηση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ζητάτε την παραίτηση δύο υπουργών που μπήκαν μπροστά και παίρνετε τη λάσπη της Χρυσής Αυγής» τόνισε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε, «Ταυτίζεστε με αυτούς και αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σας σημείο». 

Δ. Σταμάτης: “Αυτόκλητος και ευκαιριακός συνήγορος της ΧΑ ο Τσίπρας…” 

Νωρίτερα, με αφορμή τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την συζήτηση, πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας αυτόκλητο και ευκαιριακό συνήγορο της Χρυσής Αυγής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το αίτημά του ίδιου να παραιτηθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Αθανασίου και Νίκος Δένδιας.
“Δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας, όταν χθες ζήτησε την παραίτηση των υπουργών κ. Δένδια και Αθανασίου”, είπε ο κ. Σταμάτης και διερωτήθηκε, “Υιοθετεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ότι “τάχα” οι δικαστικές διώξεις των στελεχών της είναι αποτέλεσμα σκευωρίας των δύο υπουργών;. Κατηγορεί, δηλαδή, την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη πως συντονίστηκαν και με αθέμιτους τρόπους μεθόδευσαν την ποινική δίωξη των μελών ενός δημοκρατικού κόμματος που ασκούσαν με σύννομο τρόπο τα συνταγματικά τους δικαιώματα;” Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σταμάτη, “αν αυτή είναι η άποψη του κ. Τσίπρα, οφείλει να την υπερασπιστεί δημόσια και χωρίς μισόλογα, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης των λόγων του.”

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…