Newsroom

Newsroom

Folli Follie: Έγγραφα – «φωτιά» διαψεύδουν εκκωφαντικά τα fake news της ΝΔ για «καθυστερήσεις»

Σε έναν «πόλεμο» εντυπώσεων επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ σε μία απέλπιδα προσπάθεια, συνεπικουρούμενη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τις κυβερνητικές παλινωδίες στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας, εφευρίσκοντας «σκάνδαλα» κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, για άλλη μια φορά η πραγματικότητα θα διαψεύσει τα «γαλάζια» fake news.

folli follie1 Medium

Χθες, η ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως… «έπαιζαν καθυστέρηση» ενώ είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, οι «γαλάζιοι» ισχυρισμοί καταρρίπτονται από τα επίσημα έγγραφα. Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, το πρωτοδιεκίο της Αθήνας με την απόφασή του, που εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, δίνει εντολή για διαχειριστικό έλεγχο της Folli Follie με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μετά τις αποκαλύψεις για την Palantir, το επιτελικό ναυάγιο στο θέμα των εμβολίων, την αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και στις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «νομοθετεί σαν τον κλέφτη» και ότι υπάρχει «μείζον ζήτημα δημοκρατίας» τα «λαγωνικά» του Μαξίμου ανακάλυψαν δήθεν εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της εταιρείας Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Μόνο που όλα τα «στοιχεία» που υποτίθεται ενοχοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς ακόμη και η εταιρεία που διεξήγαγε τον έλεγχο, η PWC, παραδέχεται στο διαβιβαστικό της προς την εισαγγελία ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Folli Follie, μεταξύ των οποίων και τα επίμαχα emails «δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν για την ακρίβειά τους, ούτε αν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα», καθώς και ότι «δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών».

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το σκάνδαλο ανακοινώθηκε από το fund QCM τον Μάιο 2018 και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα. Δηλαδή, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, κάποιες ώρες αργότερα δηλαδή, και πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει εντολή ελέγχου. Άρα για ποια καθυστέρηση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μιλά η ΝΔ;

 

Ωστόσο, γεννάται αυθορμήτως το εξής σημαντικό ερώτημα: Γιατί στη ΝΔ δεν έδειξαν-δείχνουν τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία και για το σκάνδαλο Novartis; Η δικογραφία Novartis είναι γεμάτη με mail στα οποία ο Φρουζής δίνει εντολές και ποια φάρμακα θα βάλουν οι “πιασμένοι” υπουργοί. Για τη ΝΔ, η υπόθεση Novartis, για την οποία υπάρχει έγγραφο του FBI που λέει ότι «…Οι κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης των τιμών…», είναι… σκευωρία.

Πηγή: documentonews.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό