Φολέγανδρος: Γαλάζιος αντιδήμαρχος πόσταρε fake αφίσα για να συνδέσει τον γυναικοκτόνο με το αντιεξουαστικό κίνημα

Ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου δεν κατεβάζει την ανάρτηση παρά τον σάλο στα social media  

fs fake

Με μια fake αφίσα – δήθεν κάλεσμα σε εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης και υποστήριξης του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, προσπάθησε «γαλάζιο» στέλεχος της Τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδέσει τον αντιεξουσιαστικό χώρο με την γυναικοκτόνο στη Φολέγανδρο.

Η fake αφίσα αποτελείται από μία μεγάλη φωτογραφία του 30χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου. Κάτω δεξιά έχει τοποθετηθεί κυκλικό λογότυπο με τη μαύρη και την κόκκινη σημαία ώστε να παραπέμπει σε αντιεξουαστική συλλογικότητα, και τέλος, στην αφίσα αναγράφεται ότι το «live» θα πραγματοποιηθεί στα Εξάρχεια.

Δια γυμνού οφθαλμού γίνεται εμφανές ότι η αφίσα είναι fake, και μάλιστα, φτιαγμένη εντελώς στο πόδι, πιθανόν από εμμονικούς ιδεοληπτικούς ακροδεξιούς χρήστες που επιμένουν να συνδέουν πάσης φύσεως εγκλήματα με αριστερές και αντιφασιστικές οργανώσεις, ως εάν το έγκλημα, και μάλιστα το ποινικά κολάσιμο έγκλημα,  να βρίσκεται στο πολιτικό τους «dna».

Και ενώ πρόκειται για μια αφίσα με ακραία νεο-συντηρητική κακοστημένη προβοκάτσια με μπόλικη δόση ερασιτεχνικού μοντάζ, ο Βαγγέλης Κάββαλος, επέλεξε να την αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ, συντασσόμενος και αυτός με την προσπάθεια να ταυτίσει άρρηκτα τον αντιεξουαστικό χώρο με την υπόθεση της γυναικοκτονίας.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι διαδικτυακοί του φίλοι εξέφρασαν επιφυλακτικότητα απέναντι στην «είδηση» του αντιδημάρχου, και παρότι οι διαχειριστές του ιστότοπου στον οποίο είχε αναρτηθεί η fake αφίσα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για fake news και κατέβασαν το δημοσίευμα κάποια στιγμή το απόγευμα της Τετάρτης, ο  ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό του Θ. Αμπατζόγλου, επιμένει να διατηρεί αναρτημένη τη φωτογραφία ώς και σήμερα.

Δεν προκαλεί οργή μονάχα το γεγονός ότι ο κύριος Βαγγέλης Κάββαλος επιλέγει να συνδέσει τον γυναικοκτόνο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πέρα από την ακροδεξιά εμμονή της πλήρους ταύτισης κάθε αντιφασιστικής και αριστερής οργάνωσης με το οργανωμένο έγκλημα, περισσότερο οργή προκαλεί η επιλογή του να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια ακόμα και στην πλάτη μιας στυγερής γυναικοκτονίας. Στάση και επιλογή, ενδεικτική του όψιμου ενδιαφέροντος που τρέφουν οι νεο-συντηρητικοί κύκλοι για τις μορφές βίας που προκύπτουν με βάση το φύλο. 

Θα είχε ενδιαφέρον αν ο κ Βαγγέλης Καββάλος θα μπορούσε να ονοματίσει σωστά το έγκλημα, ως γυναικοκτονία δηλαδή, και να το συνδέσει με τα πραγματικά του αίτια, που δεν είναι άλλα από την πατριαρχία που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στους κύκλους των νεο-συντηρητικών αντιλήψεων.