Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Στο συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας παίρνουν μέρος οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ - Το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων.

Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια το απόγευμα της Πέμπτης στις 7 η ώρα. Με κεντρικό σύνθημα «έξω η αστυνομία από τις σχολές» θέλουν να περάσουν ένα δυναμικό μήνυμα ενάντια στις ΟΠΠΙ που χθες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, με εκατοντάδες συγκεντρωμένους φοιτητές να τις αποδοκιμάζουν και να πετούν αυγά. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που συνόδευαν την πανεπιστημιακή αστυνομία χρησιμοποίησαν χημικά με αποτέλεσμα να προκληθεί ξανά μικροένταση, για τρίτη ημέρα.

«Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια χωρίς αστυνομία»

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν από λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ -δηλαδή, το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωσή μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…

Εργαζόμενος βρήκε 50.000 ευρώ σε μετρητά και αμέσως σπατάλησε τις 14.000 σε διασκέδαση και κεράσματα

Εργαζόμενος βρήκε 50.000 ευρώ σε μετρητά και αμέσως σπατάλησε τις 14.000 σε διασκέδαση και κεράσματα

Τελικά, ο εργάτης επέστρεψε στον δικαιούχο το ποσό των 36.000 ευρώ που απέμεινε, ενώ είναι…