Φοιτητική πορεία στα Προπύλαια-Ενάντια στη βία των ΜΑΤ και το νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Σε αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια καλούν το απόγευμα στις 5 οι φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις, μετά το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ, την επικείμενη είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, αλλά και το νέο νόμο έκτρωμα που παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως για τα ΑΕΙ.
 

NewsRoom 28/05/2022 | 15:56

Μεγάλη πορεία το Σάββατο στις 5 το απόγευμα  στα Προπύλαια καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και πολιτικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις ώστε να δοθεί μια άμεση απάντηση απέναντι στην εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και στις σχολές, αλλά και στο νέο νόμο-έκτρωμα  που παρουσίασε η Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια.

Κάλεσμα ΜεΡΑ25

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα έβγαλε και το ΜέΡΑ25:

«Απέναντι στον εντεινόμενο αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και χουντικές πρακτικές για να επιτεθεί στην νεολαία και στο δημόσιο πανεπιστήμιο, η απάντηση της νεολαίας και της κοινωνίας ευρύτερα, πρέπει να είναι ηχηρή, μαζική, δυναμική και άμεση.

Ήδη η Θεσσαλονίκη με την μεγαλειώδη προχθεσινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, έδειξε τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε “λογικές” και πρακτικές του κ. Μητσοτάκη, της κας Κεραμεώς και του κ. Θεοδωρικάκου που πλέον δεν διστάζουν ακόμα και να επιβραβεύουν δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ έναντι άοπλων φοιτητών και φοιτητριών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Η κοινωνία πρέπει να μπει ασπίδα προστασία της νεολαίας από τη βίαιη επίθεση της Μητσοτάκης Α.Ε..

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 17.30 το απόγευμα στα Προπύλαια. 

Γιατί με ΜΑΤ και βία, δεν γίνεται παιδεία.

Να μην επιτρέψουμε λοιπόν, άλλη ευθεία βολή στο δημόσιο πανεπιστήμιο.»