Φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων

Με καταλήψεις απαντούν οι φοιτητές στην πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητών συλλόγων για…

foitites 7

Με καταλήψεις απαντούν οι φοιτητές στην πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητών συλλόγων για μείζονα θέματα που τους αφορούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.  

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι η υιοθέτηση του μέτρου που προτείνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

Σε κατάληψη προχωρούν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτήριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας, το Οικονομικό τμήμα της Νομικής, αλλά και η πρυτανεία του ΕΜΠ.

Στόχος της πρότασης για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση, ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…