Στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βρέθηκε ο CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι, στο οποίο είχε φοιτήσει παλαιότερα, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό κατά την αποφοίτηση της τάξης του 2026.
Ωστόσο με το που ξεκίνησε την ομιλία του περίπου 200 φοιτητές άρχισαν να αποχωρούν φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», λόγω και της στενής συνεργασίας της Google με την κυβέρνηση Νετανιάχου και την παροχή τεχνολογιών στους IDF.
Οι φοιτητές ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, φορούσαν κεφίγια στους ώμους τους και ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα «Free Palestine» και «ICE OUT».
Η μαζική αποχώρηση οργανώθηκε από ομάδες όπως οι «Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη» (Students for Justice in Palestine) και η «Όχι Τεχνολογία για το Απαρτχάιντ» (No Tech for Apartheid), ως μια κίνηση διαμαρτυρία ενάντια στα συμβόλαια της Google με τις IDF, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) και την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE).
Μάλιστα οι φοιτητές διοργάνωσαν τη δική του τελετή αποφοίτησης με κεντρικό ομιλητή τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή, που συνελήφθη από τους πράκτορες του ICE, Μαχμούντ Χαλίλ.
Διαβάστε επίσης:
Ηνωμένο Βασίλειο: «Αναστήθηκε» στο Εφετείο ο «τρομοκρατικός» χαρακτήρας της Palestine Action
Γερμανία: Ενισχύεται το κύμα φοιτητικής αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη στα πανεπιστήμια
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια