Φοίβος Δεληβοριάς: Ο πολιτισμός γίνεται η πρώτη «Ιφιγένεια»

Νέα ματαίωση παραστάσεων στην Ταράτσα και νέα ανάρτηση από τον Φοίβο Δεληβοριά.

fivos delivorias

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Φ. Δεληβοριάς, τονίζει ότι “ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη «Ιφιγένεια», ακριβώς επειδή όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ, ώστε να μην συμβαίνει τώρα αυτό που συμβαίνει.”

“Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως. Η κοινή λογική επίσης. Και τώρα η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη, στους «τεντιμπόηδες» νέους, στους πρόσφυγες που «πιάνουν» κρεβάτια ΜΕΘ και φυσικά στους καλλιτεχνικούς χώρους, τους εξ υποστάσεως πιο οργανωμένους και έτοιμους να υποδεχθούν ασφαλώς όσους διατίθενται να παρευρεθούν”, σημειώνει και εξηγεί:

“Δημιουργούνται δηλαδή επικίνδυνοι κοινωνικοί αυτοματισμοί και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο”.

“Τι θα γίνει αυτό το χειμώνα;” διερωτάται και καταλήγει με μία ακόμη έκκληση στην κυβέρνηση:

“Το έγραψα και την Κυριακή: υπάρχει ακόμα χρόνος να στηριχθούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και αν οι ιθύνοντες –πράγμα που δεν μπορώ να πιστέψω- θέλουν ο χρόνος αυτός να φαγωθεί και να οδηγηθούμε στα χειρότερα, εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Τα μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Συγκοινωνίες δεν πρέπει να αργήσουν άλλο. Το ίδιο και τα μέτρα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των επαγγελματιών. Η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε”.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…