Φώφη Γεννηματά: Τι έλεγε στους συνεργάτες της ενώ έδινε την τελική μάχη

Συντετριμμένος ο Χρήστος Πρωτόπαπας αποκαλύπτει τι τους έλεγε τις τελευταίες ώρες

NewsRoom 26/10/2021 | 14:58

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, βυθίζοντας όλη τη χώρα σε θλίψη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε γενναία και με τεράστια αξιοπρέπεια μπροστά στην αρρώστια της και έγινε με αυτόν τον τρόπο έγινε σύμβολο θάρρους και αγώνα. Ακόμα και λίγα 24ωρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, η Φώφη Γεννηματά έδινε τη μάχη με τον καρκίνο και ταυτόχρονα νοιαζόταν για την επόμενη μέρα του κόμματος, δίνοντας συμβουλές και θάρρος στου συνεργάτες της.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία της, πέρασε πολύ δύσκολα το Σαββατοκύριακο, παρά ταύτα, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα (και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου) να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι προχθές η Φώφη:

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα»». Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της.

Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.

Σε εθνικό πένθος η χώρα αύριο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Αύριο Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά.
Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.