Φώφη Γεννηματά: Η πρόεδρος, ο θρόνος και οι… στρατιώτες

Θα μπορούσε να είναι ένα μυθιστόρημα το τέλος ενός ιστορικού κινήματος, αλλά είναι ένα reality show

ek fofg

Θα μπορούσε να είναι ένα μυθιστόρημα το τέλος ενός ιστορικού κινήματος, αλλά είναι ένα reality show με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να λέει στην τηλεόραση πως «δεν με θέλουν» και την Φώφη Γεννηματά να λέει «εγώ είμαι πρόεδρος- σας θέλω στρατιώτες».

Η στιγμή που η Πρόεδρος -ίσως και διοικητής- εκπαραθύρωσε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με ένα άκομψο τρόπο είναι πριν τις εκλογές όπου τα όχι τόσα καλά αποτελέσματα για το Κινάλ θα είναι χειρότερα και η ίδια φροντίζει γι΄αυτό.

Θέλει το κόμμα να πετάξει και πετάει τα «βαρίδια» πιστεύοντας ότι ο Βενιζέλος διώχνει ψηφοφόρους και ο Καμίνης θα τους φέρει πίσω. Δεν πρόκειται για μια βαθυστόχαστη στρατηγική, αλλά μια κίνηση απελπισίας, αφού σύντομα θα κληθεί να παραδώσει την «διοίκηση» του κόμματος που έχει χιλιάδες μέλη, κέρδισε 87 δήμους, όπως λέει και έτυχε να έχει ηγέτες τόσου μεγάλου μεγέθους που πιστεύουν ότι διαγράφοντας θα γίνουν πρόεδροι σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου μάλλον κοιτάζει θλιμμένος από ψηλά το κόμμα του να γίνεται κομμάτια και θρύψαλα.

Το show έχει όλα τα στοιχεία της πολιτικής κατινιάς όπου ο Βενιζέλος κατηγορείται ότι πήγε το κόμμα στο 4% και κείνος θυμίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και Καρατζαφέρη και η Φώφη ήταν αναπληρώτρια υπουργός.

«Δεν έχω να δώσω κάποια εξήγηση. Είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου κάθε κόμματος, ευθύνη και υποχρέωση να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να αξιολογεί τα στελέχη και να κρίνει ποιο μήνυμα θέλει να δώσει στους ψηφοφόρους κάθε φορά. Έκρινα λοιπόν ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ»  είπε η Πρόεδρος.

Προφανώς το άγχος να είναι πράγματι Πρόεδρος κρύβεται στον ενικό και ο Βενιζέλος απαντά με έναν ακόμα πιο μεγαλοπρεπή ενικό και αυτοαναγορεύεται σε «σύμβολο»! «Η υποχρέωσή μου όμως είναι-είπε προ μηνών, όταν ανακήρυξε στον εαυτό σου σε …θεσμό «να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να κτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, για να δείξω ότι χωρίς αυτόν το χώρο δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον τόπο, δεν μπορεί να υπάρξει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη.»

Όλα αυτά σημαίνουν πως δεν υπάρχει Κινάλ χωρίς τον Βενιζέλο και η πρώην πρόεδρος μιλάει για «παράταξη» χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα κόμμα που κάποτε είχε 4% και τώρα αγωνίζεται να το κάνει 6, 7, 8% με τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός Βουλής ορατό.

Μπορεί να θεωρείται για πολλούς ένα πολιτικό κεφάλαιο, αλλά για άλλους και επίσης πολλούς είναι ο άνθρωπος που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί τώρα να κάνει το Κινάλ συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας για την οποία έχει δηλώσει «ακολουθεί μία ηθική της ευθύνης, η οποία έχει σχέση με τη διάσωση της χώρας, με την έξοδο από τα μνημόνια, με την επάνοδο στην κανονικότητα, με τη διάσωση του κεκτημένου των θυσιών του ελληνικού λαού».

Από αυτή την πλευρά η Φώφη απομάκρυνε έναν ηγέτη του κόμματος που ταυτίστηκε με το μνημόνιο και την συνεργασία με τη Δεξιά που καταβαράθρωσε ένα κίνημα που ορίστηκε βασικά ως αντιδεξιό υπό τον ήχο του συνθήματος «Ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο- Σαμαρά». Πολλοί βλέπουν πίσω από αυτό την αγωνία νεώτερων στελεχών, αλλά και την εκδίκηση του Γιώργου Παπανδρέου για μια διαμάχη που είχε αντικείμενο το θρόνο κι όχι το μέλλον της «παράταξης».

«Τα ζητήματα είναι πολιτικά κι όχι προσωπικά. Όλοι αξιολογούνται, κι όσοι βάζουν τα προσωπικά πάνω από τη χώρα και την παράταξη θα κριθούν» θα πει η Φώφη Γεννηματά, αλλά δεν εννοεί τον εαυτό της. Η μάχη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται καθώς υποστηρίζει τον Κατσιφάρα- που έχασε και που υποστηρίζει ο …ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το Κινάλ.

Στο μεταξύ κάποιοι μετράνε πως από τον καιρό που διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι έτρεξαν για να αναστήσουν την παράταξη μετά τον  Ραγκούση, τον Θεοδωράκη, τον Θεοχαρόπουλο και τώρα ο Βενιζέλος βρίσκονται εκτός στον αγώνα «αυτό το κόμμα είναι δικό μου, κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει».

Άρχισε να διοικεί αυταρχικά, απέλυσε τον εκλεγμένο γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη, διέλυσε τη Κεντρική Επιτροπή και το ΠΑΣΟΚ για να κάνει δικό της κόμμα και τώρα χρεώνει στον Βενιζέλο την ήττα πιθανόν με την λογική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Δεν μπορεί σ΄αυτό το κόμμα που κάποιοι επιμένουν να ψηφίζουν κάποιος θα βρεθεί να τα βάλει με την …διοίκηση και θα της  αποσπάσει το θρόνο. Μπορεί πράγματι ο Βενιζέλος να είναι «βαρίδι», αλλά αυτό δεν αποκλείει να υπάρχουν κι άλλα βαρίδια στην προεδρία του κόμματος.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Για την κριτική που είχε δεχθεί στα χρόνια της τηλεόρασης μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος

Πειραιάς: 16χρονη μαχαίρωσε 19χρονη έξω από κλαμπ – Συνελήφθη μαζί με τον συνεργό της

astynomia skai 1298x864 1

Πειραιάς: 16χρονη μαχαίρωσε 19χρονη έξω από κλαμπ – Συνελήφθη μαζί με τον συνεργό της

Σοκαριστικό περιστατικό στον Πειραιά, με μια 16χρονη να μαχαιρώνει μια 19χρονη και να την παρατάει

Αυτοκτόνησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Evan Wright – Είχε ταυτιστεί με την ιστορία της Paris Hilton

3a91489d839edf3fc448e912e31119ae XL

Αυτοκτόνησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Evan Wright – Είχε ταυτιστεί με την ιστορία της Paris Hilton

Ο Wright, είχε προσφάτως μιλήσει για το μετατραυματικό στρες από το οποίο υπέφερε εξαιτίας των βιωμάτων του…

Δέκα τραμπούκοι στα Ανώγεια ξυλοκόπησαν 16χρονο επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα: Το ξέσπασμα της μητέρας του

Πύργος κοριτσάκι

Δέκα τραμπούκοι στα Ανώγεια ξυλοκόπησαν 16χρονο επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα: Το ξέσπασμα της μητέρας του

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στα Ανώγεια επειδή τόλμησε να φορέσει σκουλαρίκι και βερμούδα