Φώφη Γεννηματά για 3η Σεπτέμβρη: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στη γέννηση του καινούργιου

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας, απόψε στην επετειακή εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την 3η Σεπτέμβρη 1974 και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε το περιεχόμενο και τις προοπτικές που αντιπροσωπεύσουν σήμερα οι αρχές και αξίες της ίδρυσης του καθώς και τους στόχους και τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση.

Ενώπιον ιστορικών στελεχών βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά απάντησε στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ περιθωριοποιείται, τονίζοντας ότι «είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Γιατί έχει πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών. Γνωρίζει καλά ότι αν δεν υπερβεί τον εαυτό του δεν μπορεί η χώρα και η παράταξη να εισέλθουν στη νέα εποχή».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ «είναι σταθερή απόφαση και επιλογή. Με γνώση ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε όμως μόνοι, δεν αγωνιζόμαστε μόνοι. Δουλεύουμε μαζί μέσα από το Κίνημα Αλλαγής μαζί με όλους όσοι πιστεύουν στον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, στην ανανεωτική Αριστερά, το προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο, την πολιτική οικολογία».

«Σήμερα νιώθουμε πιο δυνατοί μαζί με τους 212.000 συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής που ανταποκρίθηκαν στο δημοκρατικό προσκλητήριο μας και ήταν μόνο η αρχή. Η 12η Νοέμβρη 2017 μπορεί και πρέπει να γίνει η δικιά μας 3η Σεπτέμβρη. Μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία: Για τη νέα Ελλάδα μετά την κρίση.

Για τη νέα συμμαχία των μη προνομιούχων. Μπορεί και πρέπει να σηματοδοτεί την αλληλοκατανόηση ανάμεσα στις γενιές. Μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήρια δύναμη της νέας γενιάς. Όλοι μαζί μπορούμε να φωτίσουμε ξανά την Ελλάδα με τις ελπιδοφόρες αχτίδες της 3ης του Σεπτέμβρη και να κάνουμε πράξη τη μεγάλη υπόσχεση για μια δίκαιη κοινωνία, μια περήφανη Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…