Φώφη Γεννηματά: Αχρείαστη αρχηγός σε ένα αχρείαστο κόμμα

Η πολυλογία της Φώτης Γεννηματά στη συνεδρίαση του λεγόμενου Πολιτικού Συμβουλίου του Κινάλ , δεν έκρυψε την αλήθεια: απέτυχε για τέταρτη φορά. Είχε προηγηθεί η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, η διάλυση του αρχικού Κινάλ και η αποτυχία στις Ευρωεκλογές.

4852520

Τώρα αδίκως προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το 8,1% των ψηφοφόρων που δεν μπορούν να αποχωριστούν στο κόμμα τους και το  ψηφίζουν και ας μην έχουν καμία προσδοκία από τη Φώφη.

Η αλήθεια είναι εμφανής: Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε, ούτε συνέταιρος του Μητσοτάκη κατάφερε να γίνει -απλώς τον έκανε Πρωθυπουργό καταψηφίζοντας την  απλή αναλογική και χτυπώντας κάτω από τη ζώνη τον Τσίπρα, ούτε καταλύτης των εξελίξεων έγινε.

Κανείς δεν έσπευσε να συζητήσει το «πρόγραμμα» της, ούτε μας προέκυψε «πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός», που έλεγε και ο Μαλέλης– αντίθετα έχασε και τον Σταμάτη που την έστειλε άκλαυτη.

Έτσι η Φώφη κατάφερε να γίνει αχρείαστη αρχηγός σε ένα αχρείαστο κόμμα. Κανείς δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με το Κινάλ πλέον. Ούτε στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα της ζητήσει κανείς τη γνώμη, ούτε  στον εκλογικό νόμο  χρειάζονται οι ψήφοι της.

Το μόνο της «κατόρθωμα» είναι ότι άφησε συμπλεγματικά εκτός Βουλής τον Βενιζέλο– όπως ο Γ. Παπανδρέου τον Σημίτη- για να κρατήσει τον Καμίνη και τον Κεγκέρογλου. 

Πίσω από τη «ικανοποίησή» της για το «θετικό» ποσοστό στις «αντίξοες συνθήκες»- πρώτο τραπέζι πίστα την είχαν οι μιντιάρχες» -βρίσκεται η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι.

Οι καθοδηγητές της Γεννηματά -και κυρίως ο ευφυής Κώστας Γείτονας , πραγματικός αρχηγός του Κινάλ- ξέρουν ότι η κυρία άρχισε να  μετράει μέρες. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής. Το ερώτημα είναι ποτέ θα της υποδειχθεί η έξοδος.

Ήδη ο Ανδρουλάκης της μισάνοιξε την πόρτα τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «κατώτερο των προσδοκιών». Έβαλε έτσι υποψηφιότητα για τη διαδοχή. Δίπλα στον Παύλο Γερουλάνο που ξεκίνησε πριν τις εκλογές την καμπάνια του.

Αν η Γεννηματά καταφύγει στα παλιά κόλπα για να τους σταματήσει, ο Τσίπρας δυο βήματα είναι. Άλλωστε εκεί θα καταφύγουν πλέον όσοι  συνειδητοποιούν ότι με το Κινάλ δεν υπάρχει προκοπή.

Κατά πάσα πιθανότητα το πουλόβερ θα αρχίσει να ξηλώνεται τη μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα της κουνήσει το μαντήλι, θα την ευχαριστήσει για τη συνεργασία και θα εμφανισθεί ως αρχηγός του δικού του κόμματος -ακολουθούμενος από τον Καστανίδη ή όχι.

Η Γεννηματά  για να κερδίσει χρόνο εξήγγειλε διάφορα συνέδρια και συνδιασκέψεις στα οποία κανείς δεν έχει διάθεση να μετάσχει. Σιγά μην κάθεται ο Σκανδαλίδης να ακούει σαπουνόφουσκες. Και ο Λαλιώτης να ρίχνει νερό σε τρύπιο καλάθι.

Ως εδώ ήταν τα μεγαλεία της κληρονόμου που δεν κατάλαβε ποιο ακριβώς κόμμα παρέβαλε το 2015 και για ποιο  λόγο. Δεν έχει λόγο ύπαρξης.  Συγκρουόμενη ανιστόρητα και αθέμιτα με τον Τσίπρα, πήγε να δαγκώσει περισσότερο από όσο μπορούσε να μασήσει. Τώρα ή θα κάνει μόνη της στην άκρη, ή θα περιμένει να την κάνει μια μπουκιά το μεγάλο ψάρι.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…