Φοβούνται και το δείχνουν

Η πιο αντιπροσωπευτική έκφραση μετατραυματικού σοκ, εντοπίζεται στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη

2000751

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνουν το Σύνδρομο του Βιετνάμ. Θεωρητικά όλα έχουν τελειώσει, αλλά βιώνουν έναν ανηλεή εσωτερικό πόλεμο. Ζουν με το φόβο και το άγχος πως θα τους συμβεί κάτι πάρα πολύ άσχημο σε σχέση με τη Novartis. Ζουν σε συνεχή πανικό και κάνουν αρνητικές σκέψεις για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Και έχουν απόλυτο δίκιο, γιατί αυτοί ξέρουν καλά τι έκαναν.

Η πιο αντιπροσωπευτική έκφραση μετατραυματικού σοκ, εντοπίζεται στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη. Αφού τήρησε τρεις ημέρες σιωπής πιστεύοντας πως θα ξεφουσκώσει το θέμα με όσα το ίδιο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποκάλυψε για το σκάνδαλο Novartis, σε μια κρίση πανικού, βγήκε αρχικώς για να κάνει παραδοχή πως δεν υπήρξε σκευωρία. Επιχείρησε έτσι όχι τόσο να λειτουργήσει πολιτικά με μια δήθεν ειλικρινή παραδοχή, αλλά να γλυτώσει από τη  χιονοστιβάδα η οποία  μοιραία έρχεται. Γνωρίζει πως τα νέα στοιχεία που καταγράφει το Βούλευμα, δεν απαλλάσσουν όλους τους ψευδώς κατηγορούμενους δημοσιογράφους και εισαγγελείς, αλλά ξαναβάζουν τον ίδιο σε έρευνα. Ο Εισαγγελέας δηλαδή που αρχειοθέτησε δια των «αδιευκρίνιστων» την υπόθεσή του και την υπόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, χαρακτηρίζοντας τους προστατευόμενους μάρτυρες αναξιόπιστους, είναι υποχρεωμένος να ξανανοίξει την έρευνα μετά την παραδοχή του Βουλεύματος ότι οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι και κατέθεσαν αποδεικτικά στοιχεία. Αν δεν την ξανανοίξει τότε κινδυνεύει να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος.

Το θαύμα όμως διαρκεί τρεις μέρες. Για τον Άδωνη , διήρκεσε τρεις ώρες. Βγήκε ξανά στα κανάλια για να αυτοαναιρεθεί και να πει ότι υπάρχει σκευωρία και  ότι η Δικαιοσύνη, που ήταν Ανεξάρτητη ως πρότινος, δεν είναι πλέον. Δεν παρέλειψε, ως ένδειξη του μετατραυματικού σοκ μετά το πολιτικό κώμα που βρέθηκε, να απειλήσει ξανά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα άλλα μέλη της πολιτικής συμμορίας της Novartis, επέλεξαν να μην πουν κουβέντα και να αφήσουν τον τρελό του χωριού να παλεύει με τα κύματα των αποκαλύψεων. Η κατάστασή τους (φαίνεται ήδη από τη συζήτηση στη Βουλή) είναι δραματική. Την συντριβή  στην υπόθεση Novartis, ακολούθησε η απαξίωση του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν ήδη πληροφορίες πως ο Μητσοτάκης σκέφτεται να μην πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο αλλά να αφήσει τον ενδεχόμενο εφιάλτη για την Άνοιξη του 2023.

Φοβούνται και το δείχνουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ψελλίσει  λέξη. Έχει αφήσει τη βρόμικη δουλειά για τα ΜΜΕ, ώστε να μην παίρνει η ίδια το βάρος της επίθεσης στη Δικαιοσύνη που έβγαλε τη συγκεκριμένη, συντριπτική γι αυτούς και αμετάκλητη απόφαση.

Με πρώτο τον Τάσο Τέλλογλου (ακολούθησε ο Όμιλος Μαρινάκη αλλά και άλλοι γραφικώς θαρραλέοι  τύποι), επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση πως κάτι περίεργο συνέβη στη Δικαιοσύνη. Ο Τέλλογλου μίλησε μάλιστα για deal, αλλά ως δημοσιογράφος δεν έδωσε στοιχεία για το ποιοι το έκαναν, ποιοι δηλαδή είναι οι εγκληματίες Ανώτατοι Δικαστικοί.

Σκοπός τους δεν  είναι να καθαρίσουν τον Μητσοτάκη και την πολιτική συμμορία, (γνωρίζουν πως δεν γίνεται) αλλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις και σύγχυση, ώστε ο Μητσοτάκης να μην εισπράξει όλη την αντίδραση για όσα έκανε. Αν καταφέρουν ένα κομμάτι της  κοινωνίας να αναρωτιέται ή να αμφιβάλει, είναι ένα κέρδος μέσα στην καταστροφή. Ζητούμενο είναι το συμπέρασμα «όλοι ίδιοι είναι» για να μην υπάρξει το συμπέρασμα είναι άθλιος για τη Δημοκρατία ο Μητσοτάκης.

Η επί της ουσίας απάντηση βέβαια σε όλα αυτά βρίσκεται στη διαπίστωση-αποκάλυψη του Βουλεύματος, ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν οι ίδιοι που κατέθεσαν στο  FBI . Είχαν αξιολογηθεί στις ΗΠΑ και η αξιοπιστία και τα στοιχεία τους είχαν επιβεβαιωθεί, σε βαθμό καταδίκης της Novartis. 

Τα υπόλοιπα εν καιρώ και ενώ θα βρισκόμαστε στην επανεξέταση του σκανδάλου Novartis.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…