Φοβού… τον Σαμαρά: Δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά να έχει τη δική του γνώμη, είπε ο Γεραπετρίτης

Ως ειρηνοποιός... εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον  ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολιάζοντας την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την Βουλή από την ψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο. «Συγκυριακό γεγονός» η εμφάνιση του Τουρκικού ερευνητικού  Oruc Reis

Ο  υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού -που άδειασε” Μητσοτάκη και Μαξίμου για το αν ζητήθηκαν εξηγήσεις- και είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός  μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει για τον Θ.Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή για δεύτερη θητεία της ΝΔ, που διαγράφτηκε κατευθείαν όταν εξέφρασε την αντίθεσή του με την πρόταση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, ο Γ. Γεραπετρίτης απαντώντας για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι “αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή, αποτελεί ένα μέρος της παράταξης το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ως εκ της θέσεώς του, ως διατελέσας πρωθυπουργός. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο στην παράταξη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας“.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “δεν αμφισβητείται απολύτως η ανεξαρτησία που έχει στη γνώμη και την ψήφο και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία του. Η γνώμη του κυρίου Σαμαρά πάντοτε θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να συμμετέχει στις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων“.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε την εμφάνιση του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα «συγκυριακό γεγονός» που προήλθε λόγω καιρικών συνθηκών, ότι δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη και ότι πρόκειται για κάτι που δεν προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε εμφατικά για να συμπληρώσει, «ελέγχουμε απολύτως την κατάσταση».

Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση συγκαλούσε έκακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο ιωργος  προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που…

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ένας στρατηγός εν αποστρατεία τα είπε «έξω από τα δόντια» για τις σημερινές αποκαλύψεις της…