Newsroom

Newsroom

Φόβος και παράνοια στο Ωραιόκαστρο: Τοπική ιστοσελίδα "είδε"… ληστεία αντί για τροχαίο

Μία ιδέα για το πώς καλλιεργείται το αντιμεταναστευτικό κλίμα μας δίνει ένα δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας του Ωραιοκάστρου για το χθεσινό τραγικό συμβάν στην περιοχή.

5803d83d1dc52432078b46fa

Όπως είναι πλέον γνωστό, ένας 76χρονος οδηγός παρέσυρε (υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες) μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της έξω από τη δομή φιλοξενίας Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Η μητέρα και το ένα από τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μετά το περιστατικό, εξαγριωμένοι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας επιτέθηκαν στον οδηγό του οχήματος και έκαψαν το αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας πως ο 76χρονος έπεσε επίτηδες πάνω στη μητέρα με τα δύο παιδιά της.

Όμως τις πρώτες στιγμές της έντασης, όταν όλα αυτά δεν είχαν ακόμα γίνει γνωστά, η τοπική ιστοσελίδα oraiokastro24.gr έδινε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή του περιστατικού, που δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς παρουσίαζε το συμβάν ως… ληστεία!

Σύμφωνα με το… έγκριτο oraiokastro24.gr:

«Μετανάστες υποχρέωσαν διερχόμενο όχημα να σταματήσει….ανάγκασαν τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου να κατέβει δια της βίας και τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητο του. Ο 75χρονος οδηγός σώθηκε την τελευταία στιγμή απο τους φρουρούς του hotspot και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δόθηκε σήμα για παράσυρση και όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στο σημείο δέχθηκε επίσης επίθεση και τράπηκε σε φυγή».

Ε, κάπως έτσι…


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…