Φόβοι για προβοκάτσιες και επεισόδια στη ΔΕΘ – Τί ανακάλυψαν αστυνομικοί στα στέκια ακροδεξιών

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης και της διεξαγωγής του συλλαλητήριού το Σάββατο για το «Μακεδονικό». Οι Αστυνομικές αρχές φοβούνται για τυχόν προβοκάτσιες και επεισόδια στη ΔΕΘ καθώς μετά από έρευνες σε στέκια ακροδεξιών εντόπισαν και κατάσχεσαν «πολεμοφόδια».

5b91057d1dc5243e1d8b456b

Ειδικότερα, αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις «πολεμοφοδίων» σε έρευνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλη την τελευταία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο με εκτεταμένους ελέγχους και έρευνες τόσο σε στέκια αντιεξουσιαστών όσο κυρίως και σε ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες Αρχές φαίνεται ότι η κινητοποίηση από άλλες περιοχές της χώρας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των διοργανωτών την ώρα που η αναμενόμενη παρουσία ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων και η εκ των ουκ άνευ προβοκατόρικη δράση τους απωθεί τους απλούς πολίτες και τους οικογενειάρχες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το ερώτημα παραμένει τεράστιο σε ό,τι αφορά τη της συγκέντρωσης των μακεδονομάχων το ερχόμενο Σάββατο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, αλλά ανεμπόδιστος δείχνει μέχρι στιγμής ο υφέρπων εθνικισμός σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως φανερώνει το επεισόδιο των Σερρών.

Πάντως τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης πως μέχρι στιγμής η κινητοποίηση από την υπόλοιπη χώρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Άγνωστο και αδιευκρίνιστο παραμένει πώς θα αντιδράσουν στα καλέσματα οι Θεσσαλονικείς, με τον έντονο φόβο επεισοδίων από ακροδεξιά στοιχεία, όπως είχε γίνει και μετά το προηγούμενο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα καθώς η απόφαση να ακυρωθεί η συναυλία της ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης έγινε, όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» ομολόγησαν, και από τον φόβο για προβοκατόρικη δράση και κινητικότητα ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων.

Φαίνεται πάντως ότι οι ακροδεξιοί έχουν καταλάβει πως φοβίζουν ακόμη και όσους σκέφτονται σαν αυτούς, αφού στη χθεσινή κόπια αφισών «Η υποδοχή του προδότη – Οι Ελληνες δεν υπογράψαμε τίποτα» απουσιάζει κάθε υπογραφή οργάνωσης.

Αυτές οι ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας που αυτή τη φορά σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν φαίνονται αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στις κάθε λογής συμμορίες να επαναλάβουν γεγονότα τύπου Λιμπερτάτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιες αυτές ομάδες επιβεβαίωσαν με αναρτήσεις τους ότι μέλη τους προσήχθησαν στην Ασφάλεια, για να τους δοθεί το μήνυμα ότι είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κρύβονται στην ανωνυμία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τι θα συμβεί όμως με τα τμήματα εκείνων των ακροδεξιών πυρήνων που ενδύονται τον μανδύα οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων;

Με δεδομένο ότι τα αθλητικά ραδιόφωνα φαίνεται να έχουν ρίξει κατά πολύ τους τόνους πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητείται γέφυρα επικοινωνίας με επιτελικά στελέχη, κυρίως του ΠΑΟΚ στους οποίους τίθεται το ερώτημα αν θα εξακολουθήσουν να επιτρέπουν σε αυτούς τους πυρήνες τη συνέχιση της δράσης τους την ώρα που η κυβέρνηση έχει θετική στάση στο ζήτημα του νέου γηπέδου της Τούμπας.

Παράλληλα πάντως, η ανώτατη εκπροσώπηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ με την παρουσία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουιλμπορ Ρος, καθώς και δεκάδων CEOs αμερικανικών κολοσσών με αφορμή τη ΔΕΘ που είναι αφιερωμένη στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό για τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό για τα φετινά μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…