Διαρροές Μαξίμου θέλουν τον Κ. Φλώρο να παραμένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο

«Θεωρείται δεδομένο» ότι θα ανανεωθεί η θητεία του σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

5750618

Στη θέση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Φλώρος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σημείωμα, η παραμονή του Κ. Φλώρου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο «θεωρείται δεδομένη».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι αυτός είναι και ο λόγος που το θέμα ενδεχόμενο αντικατάστασής του δε συζητήθηκε καν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω φημών ότι ο κ. Φλώρος θα αποχωρούσε από τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κατά τις στρατιωτικές «κρίσεις» του Μαρτίου, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη αποκάλυψη του Documento ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τόσο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, όσο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ευάγγελο Λαλούση.

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στη διάρκεια της συνεδρίασηςσυζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο  και το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων