Newsroom

Newsroom

"Φλερτάροντας με τον θάνατο"

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γ. Αυγερόπουλου για την επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα «Φλερτάροντας με το θάνατο» είναι ο τίτλος…

mat

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γ. Αυγερόπουλου για την επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα
«Φλερτάροντας με το θάνατο» είναι ο τίτλος του κειμένου στο οποίο ο δημοσιογράφος Γ. Αυγερόπουλος περιγράφει τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της καταστολής των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας,.
“Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι.

Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα”.
http://www.enet.gr

Μαρτυρίες γιατρών από το ιατρείο της πλατείας

Η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε τους τραυματισμένους διαδηλωτές που κατευθύνονταν για περίθαλψη στο αυτοσχέδιο ιατρείο, υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού, που έχουν στήσει εδώ και 36 μέρες οι “Αγανακτισμένοι” του Συντάγματος.

Αυτό που δεν γίνεται ούτε σε εμπόλεμες ζώνες, έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα το ιατρείο να μην μπορεί να λειτουργήσει από ένα σημείο και μετά και να μεταφερθεί ο εξοπλισμός εντός του Μετρό.
Την ώρα που οι διαδηλωτές κάνουν έκκληση από τα μεγάφωνα προς την Αστυνομία για να σταματήσει τη χρήση χημικών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν απτόητες να πετούν δακρυγόνα και χημικά από τα σκαλιά, μέσα στον κόσμο που βρίσκεται στην Πλατεία.

Βίντεο από τον τραυματισμό διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της αναίτιας και δολοφονικής επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών, εργαζόμενων και συνταξιούχων.