Newsroom

Newsroom

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, οι Ισραηλινοί κατεδάφισαν πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων στη Γάζα, με τους κατοίκους να έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή μία ώρα πριν από την επίθεση.

E1Iaf2pXoAUFAOi

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν απόψε στην περιοχή του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ, ενώ ακούγονταν εκρήξεις, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21.00 απόψε, σε αντίποινα για την κατάρρευση ενός 13όροφου κτιρίου στη Γάζα, λίγο νωρίτερα σήμερα. Οι ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το κτίριο είχε εκκενωθεί πλήρως ή αν υπάρχουν θύματα. Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα σημειώνουν σε ρεπορτάζ τους ότι δεν έχει γίνει ακόμη -επισήμως- γνωστός ο λόγος για τον οποίον ο στρατός στόχευσε το εν λόγω κτίριο, αν και υπήρξαν αναφορές για το γεγονός πως η πολυκατοικία που κατέρρευσε χρησιμοποιούταν ως στέγη για «ένοπλα στελέχη της Χαμάς». 

Οι μαχητές της Χαμάς «απάντησαν» στα χτυπήματα των Ισραηλινών  εκτοξεύοντας ρουκέτες, οι οποίες μεταξύ άλλων, έπληξαν ένα λεωφορείο σε νότιο προάστιο του Τελ Αβίβ τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Οι σειρήνες ήχησαν και σήμερα στο Τελ Αβίβ, ενώ όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν». Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ την Τρίτη, με την ισραηλινή αστυνομία να ανακοινώνει τον θάνατο μίας γυναίκας από το «μπαράζ» των βομβαρδισμών.

Η Χαμάς θα πληρώσει “πολύ βαρύ τίμημα”, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

 

«Οι οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας «θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα», αφού νωρίτερα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα, που απάντησε με βροχή ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας βαριάς εκστρατείας», είπε ο Νετανιάχου, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ. «Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ πλήρωσαν (…) και θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά τους… το αίμα τους χύνεται», πρόσθεσε.

Ο Γκαντζ από την πλευρά του προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι παρά «μόνο η αρχή» και κτίρια «θα συνεχίσουν να σωριάζονται» στον θύλακα.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί στόχοι στο στόχαστρο, δεν είναι παρά η αρχή» είπε ο υπουργός.

Μέχρι στιγμής, από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 30 Παλαιστίνιοι ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά τρεις νεκρούς από ρουκέτες.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…