Φλαμπουράρης: Η τροπολογία για το Ελληνικό διευκολύνει τους επενδυτές

Δεν πρόκειται για επιτάχυνση της επένδυσης, σημειώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι πρόκειται για «εξυπηρέτηση» της κυβέρνησης στους επενδυτές για τη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων

flampouraris

«Με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει ο νόμος 4062/2012, που διέπει την επένδυση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όχι όμως προς επιτάχυνση της επένδυσης αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών», αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Προσθέτει ότι «δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα, όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση», αλλά για μια «“εξυπηρέτηση” στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων». Θυμίζει ότι «το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης έχει ήδη εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και έχει ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας» και αναφέρει πως «ό,τι παρουσιάζεται ως “ερμηνευτικό” δεν είναι εξ ορισμού και ταυτόσημο υπέρ της ποιότητας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ζωής στην πόλη».

Τέλος ο κ. Φλαμπουράρης σχολιάζει ότι «είναι μόνο η αρχή της νέας διακυβέρνησης, που δεν θα έφερνε τίποτα στη Βουλή για το Ελληνικό…».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους