Financial Times: Ο φόβος για ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί το χρηματιστήριο σε κάθετη πτώση

Οι Financial Times αποδίδουν την κάθετη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στον φόβο των επενδυτών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει σε…

financial

Οι Financial Times αποδίδουν την κάθετη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στον φόβο των επενδυτών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
Το άρθρο έχει τίτλο «Η καμπύλη των ελληνικών ομολόγων αναστρέφεται καθώς ενισχύονται οι φόβοι για τον ΣΥΡΙΖΑ», και σύμφωνα με τις Financial Times, η ελληνική αγορά ομολόγων έχει “αντιστραφεί” καθώς τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα αποδίδουν περισσότερο από τα μακροπρόθεσμα, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη οικονομικής δυσπραγίας.

Η πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών, στις οποίες πιθανόν θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κλονίσει τους Έλληνες επενδυτές, οδηγώντας σε κατάρρευση το ελληνικό χρηματιστήριο, εκτιμά η εφημερίδα. Σχετικά με την αγορά ομολόγων, σηματοδοτεί την ενίσχυση των ανησυχιών των επενδυτών ενώ επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων είναι υψηλότερες από τα βραχυπρόθεσμα. Όταν όμως η κατάσταση αυτή αντιστρέφεται αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι επενδυτές φοβούνται ότι επίκεινται σοβαρά προβλήματα.

Οι FT, αναφέρουν πως οι ανησυχίες είναι φυσιολογικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει ξανά το χρέος της, κάτι που δεν επιθυμούν ούτε οι δανειστές της Ευρωζώνης αλλά ούτε και πιστωτές του ιδιωτικού τομέα. Σε ακραίες περιπτώσεις, μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πυροδοτήσει εκ νέου την κρίση στην ευρωζώνη και αναγκάσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, αναφέρουν οι FT.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…