Financial Times για Μητσοτάκη: «Ντροπιαστική» η στάση του στο σκάνδαλο των υποκλοπών

«Η στάση του αυτή είναι "ντροπιαστική" δεδομένου ότι έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχό του με το που έγινε πρωθυπουργός το 2019» .

ΕΚ - Μητσοτακης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της χώρας, αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών που έχει δημιουργήσει πολιτικούς τριγμούς και σωρεία αντιδράσεων εντός, αλλά και εκτός συνόρων, με τη χώρα να «διαφημίζεται» στα πέρατα της γης.

Στο μικροσκόπιο των Financial Times βρέθηκε η Ελλάδα, με τον αρθρογράφο Tony Barber να κάνει λόγο για πολιτικές προκλήσεις τόσο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ειδικότερα, ο συντάκτης των FT αναφέρει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε άμυνα μετά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι διέταξε την παρακολούθηση ή ότι γνώριζε καν γι’ αυτήν και σχολιάζει πως ακόμη και αν αληθεύει – αν και ο ίδιος αμφιβάλει – η στάση του αυτή είναι «ντροπιαστική» δεδομένου ότι έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχό του με το που έγινε πρωθυπουργός το 2019.

Στη συνέχεια, παραθέτει τα δημοσιεύματα πολλών από τους πιο προβεβλημένους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κόσμου που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις, που έβαζαν στο στόχαστρο της κριτικής τους την ποιότητα της ελληνικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο άρθρο γνώμης στους New York Times που έκανε λόγο για «τη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας» και το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel που μίλησε για «την ολίσθηση της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό», εστιάζοντας όχι μόνο στο σκάνδαλο των μυστικών υπηρεσιών αλλά και στα pushbacks της Ελλάδας σε πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορά της.

Ο αρθρογράφος στρέφει στη συνέχεια την προσοχή του στην περίοδο της κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι ορισμένοι ξένοι σχολιαστές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική ακροδεξιά και τον κίνδυνο δημοκρατικής κατάρρευσης.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων, συνεχίζει, έχει αυξηθεί από τα τέλη Αυγούστου σε πάνω από 4% – όχι επικίνδυνα υψηλή, αλλά μια εξέλιξη που πρέπει να παρακολουθείται.

Επιπλέον, τα κοινωνικά σημάδια της κρίσης χρέους παραμένουν ορατά, τονίζει και αναφέρεται στην ελληνική ανεργία, που αν και είναι πολύ χαμηλότερη από το μέγιστο ποσοστό του 27,8% του εργατικού δυναμικού το 2013, εξακολουθεί να είναι 12,1%, δηλαδή περίπου διπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Μυτιλήνη: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού: Η οικογένεια εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση

LIMENIKO 1024x576 1

Μυτιλήνη: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού: Η οικογένεια εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση

Παράλληλα η κηδεία του αναβλήθηκε επ’ αόριστον

Σεισμός Κωνσταντινούπολη: O Τούρκος επιστήμονας που τον είχε προβλέψει πριν από 20 μέρες

6d135af3 0567 4f92 861b fce378c9a1fb

Σεισμός Κωνσταντινούπολη: O Τούρκος επιστήμονας που τον είχε προβλέψει πριν από 20 μέρες

Ο σεισμός μεγέθους 6,2 ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης (23/04) ενώ…

Μυστήριο με τον θάνατο της ηθοποιού Σόφι Ναϊγουάιντε: Εξετάζεται η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας

AP090208044082

Μυστήριο με τον θάνατο της ηθοποιού Σόφι Ναϊγουάιντε: Εξετάζεται η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που η Σόφι Ναϊγουάιντε έφυγε από τη ζωή στα…

Μασκ: Μετά τα άσχημα νέα για την Tesla ανακοίνωσε πως θα ασχολείται πολύ λιγότερο με την κυβέρνηση Τραμπ

AP25020765469438

Μασκ: Μετά τα άσχημα νέα για την Tesla ανακοίνωσε πως θα ασχολείται πολύ λιγότερο με την κυβέρνηση Τραμπ

Βανδαλισμοί, προτροπές για μποϊκοτάζ, διαδηλώσεις, η Tesla έγινε στόχος παγκοσμίως