Newsroom

Newsroom

Financial Times: Ανοιχτή κόντρα Λαγκάρντ- Γιούνγκερ για το ελληνικό χρέος

Σε ανοιχτή κόντρα εξελίσσεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, αναφέρουν σε πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times.…

ft 2Σε ανοιχτή κόντρα εξελίσσεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, αναφέρουν σε πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times. Η αναβολή της συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν – Κλωντ Γιούνγκερ οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε να έρθει στο βιώσιμο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ το 2020.
Ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση, ότι ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους θα μετατεθεί για το 2022., με την κ. Λαγκάρντ να επιμένει στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος. «Δεν αστειεύομαι», δήλωσε ο Γιούνκερ προς την Λαγκάρντ, όταν επανέλαβε ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος μείωσης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία απάντησε στον Γιούνκερ: «Είναι σαφές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ώστε η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου στις 20 Νοεμβρίου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό χρέος.