Newsroom

Newsroom

Final 4: Δάσκαλος εναντίον μαθητή στον τελικό – Η Φενέρ νίκησε τη Λαμποράλ Κούτσα

Η Φενέρμπαχτσέ, ίδρωσε, αλλά κατάφερε στην παράταση να νικήσει την μαχητική Λαμποράλ Κούτσα του εντυπωσιακού Γιάννη Μπουρούση, και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

5736457a1dc524d7648b4845

O δάσκαλος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον μαθητή Δημήτρη Ιτούδη, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το βράδυ της Κυριακής (15/05, 21:00). Η ομάδα από την Τουρκία «λύγισε» στην παράταση την αντίσταση της Λαμποράλ Κούτσα (88-77), με τους Βάσκους «να φτάνουν στην πηγή αλλά να μην πίνουν νερό».

Με καλάθι του Κώστα Σλούκα στα 25΄΄ πριν το φινάλε (συνολικά ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε 13 πόντους), η Φενερμπαχτσέ έμεινε «όρθια» στη «Mercedes-Benz Arena» και οδήγησε τον ημιτελικό με τη Λαμποράλ Κούτσα στην παράταση (72-72). Άτυχη στάθηκε η Λαμποράλ, καθώς είχε την τελευταία επίθεση στο παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στο σουτ του Άνταμς (μπήκε και βγήκε από το καλάθι) κι έτσι όλα κρίθηκαν στην παράταση.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης (22 πόντους, 10ρ., αλλά άποντος στην παράταση) δεν ήταν αρκετή για να στείλει την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στον τελικό, έστω κι αν ξέφυγε ακόμη και με 8 πόντους στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Ντατόμε, με καθοριστικά τρίποντα, ο Βέσελ από τον οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση των Τούρκων και στο τέλος ο Σλούκας έδωσαν τη δυνατότητα στην «Φενέρ» να μείνει «ζωντανή» και να πάρει το παιχνίδι στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Μπογκντάνοβιτς, με 9 πόντους είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη της Φενέρ, η οποία μετά την περυσινή αποτυχία της στη Μαδρίτη δείχνει έτοιμη κι αποφασισμένη να σηκώσει το τρόπαιο.