Φίλος Άλκη: «Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ούρλιαζε βοήθεια, πονάω» (Video)

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις φίλων του Άλκη, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης τις μαχαιριές από τους δολοφόνους - «Αρχισε να με καρφώνει στα πόδια κι άκουσα τον Αλκη να ουρλιάζει. Τον χτυπούσαν ταυτόχρονα 4 άτομα» λέει ο ένας από τους δύο.

image 4

[ΠΡΟΣΟΧΗ] ακολουθεί σκληρό περιεχόμενο – Οι κατηγορούμενοι έχουν παραδεχθεί τη εμπλοκή τους στην φονική επίθεση – Παράλληλα, συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Αλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Θυμούνται πως οι δράστες κρατούσαν μαχαίρι και «δρεπάνι 30 – 40 εκατοστών». «Προσπάθησα να σηκώσω τον Αλκη» λέει ένας από τους φίλους του και περιγράφει πως έτρεχε πολύ αίμα. Ο άλλος φίλος κατέθεσε πως τον Αλκη χτυπούσαν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα και τόνισε πως «ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλεχτήκαμε σε καυγάδες και φασαρίες».  

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: “Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω”. Γύρισα είδα τον Άλκη πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη και αυτοί έφυγαν. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε», κατέθεσε φίλος του Αλκη Καμπανού.

«Τελείωσα τις εξετάσεις και ένας συμφοιτητής μου με γύρισε με το αυτοκίνητο και με άφησε στην περιοχή Χαριλάου. Πήγα στο πάρκο του Άρη, δίπλα από το γήπεδο που βρήκα τους φίλους μου, τον αδερφό μου Σπύρο, τον Άλκη και το Νίκο και τον Άγγελο. Με τον αδερφό μου και το Νίκο βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά ενώ με τον άγγελο και τον Άλκη κάνουμε παρέα αλλά δεν είμαστε κολλητοί. Γενικότερα εγώ τα απογεύματα συχνάζω εκεί, στην περιοχή του Χαριλάου, μαζί με τους φίλους μου. Στο πάρκο του Άρη κάτσαμε περίπου 1 ώρα και μετά πήγαμε στο σύνδεσμο του Άρη. Στον σύνδεσμο παραμείναμε για καμιά ώρα περίπου και μετά επιστρέψαμε πάλι στο πάρκο. Η ώρα ήταν περίπου 10. Κάτσαμε στο πάρκο για περίπου μιάμιση ώρα και γύρω στις 11:30. Πήγαμε σε μία κρεπερί. Μετά από λίγο ήρθαν και οι υπόλοιποι και είπαμε να πάμε μια βόλτα να περπατήσουμε προς τα πάνω», κατέθεσε φίλος του Αλκη Καμπανού και στη συνέχεια περιέγραψε πως κάθισαν στα σκαλάκια της οδού Γαζή και συζητούσαν για την εξεταστική.

«Γύρω στις 12:30 όπως υπολογίζω θα ξαφνικά μια ομάδα 10 με 15 άτομα να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της στην Νικόλαο Πλαστήρα. Εγώ όταν το αντιλήφθηκα, ο πρώτος της ομάδας αυτής βρισκόταν σε απόσταση 2 μέτρων περίπου από εμένα. Υπόλοιποι βρισκόταν από πίσω του. Ο πρώτος κρατούσε στα χέρια του ένα δρεπάνι. Η λαβή του θυμάμαι ότι ήταν μαύρη, ο κορμός του μεταλλικός κόκκινου χρώματος και μήκους περίπου 30 εκατοστών. Από πίσω του είδα ένα άλλο άτομο που κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου 15 εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου 50 εκατοστών. Ο πρώτος που σας είπα, αυτός με το δρεπάνι γύρισε και μας ρώτησε τι ομάδα είστε; Εγώ κοκάλωσα όπως και οι φίλοι μου και δεν απάντησαμε τίποτα», κατέθεσε ο φίλος του Αλκη Καμπανού.

«Τέσσερα άτομα χτυπούσαν ταυτόχρονα τον Αλκη»

Αμέσως μετά «όρμηξαν όλοι μαζί προς τα πάνω μας. Εμείς προσπαθήσαμε να τρέξουμε για να φύγουμε. Κάποιοι τα καταφέραμε αλλά κάποιοι δεν πρόλαβα. Εγώ έτρεξα προς την αντίθετη πλευρά από αυτή που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου, ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι θα κάνω παλιά. Έτρεξε προς την διπλανή οικοδομή όπου είχε ένα κάγκελο πυλωτής. Πήδηξα πάνω απ αυτό και μπήκα στην πυλωτή. Την ώρα που πήδηξε τα κάγκελα, είδα ότι από την ομάδα που μας επιτέθηκαν περίπου έξι με επτά άτομα, ήταν στα σκαλάκια και χτυπούσαν τον ‘Αγγελο και τον Άλκη».

Ο νεαρός νομίζει «ότι ανάμεσα στους τέσσερις που χτυπούσαν τον Άλκη, είδα και αυτόν με το δρεπάνι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης είδα περίπου τρία με τέσσερα άτομα από την ομάδα αυτή, να επιστρέφουν προς την οδό Πλαστήρα και να κατευθύνονται σε δύο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει ακριβώς πάνω στη διασταύρωση της Γαζή με την Πλαστήρα. Το ένα αυτοκίνητο ήταν λευκού χρώματος και το άλλο μαύρο. Το λευκό αμάξι είχε ανοιχτή την πόρτα της αριστερής πλευράς, πίσω από τον οδηγό. Δεν είδα κάποιον να μπαίνει μέσα στα αυτοκίνητα αυτά αλλά είμαι σίγουρος ότι κατευθύνονταν προς αυτά. Το λευκό αμάξι θυμάμαι ότι ήταν κόφτο στο πίσω μέρος, τετράθυρο, καθώς όπως σας είπα η πόρτα πίσω από τον οδηγό ήταν ανοιχτή, αλλά δεν πρόλαβα να διακρίνω τι μάρκα ήταν. Για το μαύρο αμάξι, εκτός από το χρώμα του, δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα άλλο. Αφού λοιπόν μπήκα στην πυλωτή, Έτρεξα προς το πίσω μέρος και από την πρασιά πήδηξα σε άλλο φράκτη, βγήκα σε άλλη πυλωτή και από κει στην οδό Παπαναστασίου. Στην Παπαναστασίου, αρχικά κινήθηκα προς την Πλαστήρα, για να δω αν μπορέσω να δω τι συνέβη στους φίλους μου. Φτάνοντας στην οδό Παπαναστασίου με Πλαστήρα είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί. Κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε “άντε πάμε πάμε”. Δευτερόλεπτα μετά μπήκαν τρία με τέσσερα άτομα στα αυτοκίνητα και έφυγαν. Και τα δύο οχήματα, τα είδα ότι ξεκίνησα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα προς Παπαναστασίου. Νομίζω ότι μπροστά ήταν το μαύρο αυτοκίνητο και πίσω του βρισκόταν το λευκό όχημα».

«Συνειδητοποίησα ότι έχω αίματα στον αριστερό γλουτό και κατάλαβα ότι το χτύπημα που ένιωσα ήταν από το δρεπάνι και όχι από το ρόπαλο. Πάνω στην Παπαναστασίου συνάντησα ένα φίλο μου. Στρίψε αριστερά στον πρώτο δρόμο που βρήκαμε και περπατήσαμε προς τα πάνω. Είδα μια μαύρη φόρμα δίπλα από κάτι κάδους και έκατσα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας όπου την έβαζα στο πόδι μου για να σταματήσω την αιμορραγία. Συνάντησα τυχαία ένα παιδί που το γνωρίζω μόνο φυσιογνωμικά και του ζήτησα να πάει στο σημείο της επίθεσης και να μου φέρει το κινητό μου γιατί το είχα παρατήσει στα σκαλάκια όταν δέχτηκα με την επίθεση. Το παιδί αυτό πήγε και μου έφερε και διαπίστωσα ότι οθόνη του τηλεφώνου μου ήταν σπασμένη. Στη συνέχεια περπάτησα προς τα πάνω με το φίλο μου μέχρι που συνάντησα ένα στενό φόρο και το σταμάτησα για να τους πω τι έπαθα. Μπήκα μέσα στο ασθενοφόρο και με μετέφεραν στο νοσοκομείο που με βάλανε στο χειρουργείο και μου κάνουνε ράμματα στον αριστερό γλουτό. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα από την επίθεση που δέχτηκαν ότι ο Άλκης σκοτώθηκε. Μετά στο νοσοκομείο έμαθα ότι είχανε μαχαιρώσει και τον ‘Αγγελο», κατέθεσε.

«Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός αυτό που σας είπα ότι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμούδιερα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν ηλικίας περίπου 21 ετών, ύψος περίπου 175 – 180 cm και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερα στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. Αυτός ήταν ο μόνος που δε φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και γι’ αυτό μπορεσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του», είπε ο νεαρός στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί του έδειξαν σε φωτογραφία τον συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και ο νεαρός είπε πως «μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζω σωματότυπός του. Εάν το δω από κοντά και οι δύο σαν άκουσα τη φωνή του πιστεύω ότι είμαι σε θέση να τον γνωρίσω ανεπιφύλακτα».

«Θέλω να πω ότι ο Άλκης ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλεχτήκαμε σε καυγάδες και φασαρίες, ποτέ δε δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν είτε παραμικρή αφορμή. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα που να δικαιολογεί αυτό που συνέβη», υποστήριξε.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…