Φίλης: «Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του Μητσοτάκη»

Λεφτά για το εκκλησιαστικό κολλέγιο της Βοστώνης υπάρχουν, για τα δημόσια πανεπιστήμια όχι

NewsRoom 11/01/2020 | 21:23

Με ανακοίνωση του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης απαντά στο σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, με αφορμή τη χρηματοδότηση ιδιωτικού εκκλησιαστικού κολλεγίου στη Βοστώνη.

Καταγγέλλει δε ότι η χρηματοδότηση αυτή δίνεται την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη έχει ως εξής:

«Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως απαιτείται δραστήρια παρέμβαση του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ώστε τα παιδιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να απολαμβάνουν το δικαίωμα σε μια ισότιμη εκπαίδευση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού. Όλα αυτά μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον των ΗΠΑ, ώστε η ελληνική ταυτότητά τους να είναι σύγχρονη και δημοκρατική.

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με τη χρυσή χορηγία των δύο εκατομμυρίων € ετησίως σε ένα ιδιωτικό εκκλησιαστικό κολέγιο στη Βοστώνη που έχει μόλις 170 σπουδαστές και σκοπό την εκπαίδευση ιερέων. Πόσο μάλλον που αυτή η χρυσή χορηγία δίνεται σε συνθήκες υποχρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων στη χώρα μας».

Αυτό δήλωσε στο CNN.gr από το οποίο ρωτήθηκε, κατόπιν του παρακάτω σχολίου κυβερνητικών κύκλων: «Η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων της Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν περιμένουμε να το αντιληφθούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Φίλης».