Φιλιππίδης: Το Ταχ. Ταμιευτήριο είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση…

aggelos filippidis 2

Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν επί των ημερών του σε επιχειρηματίες, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.

“Θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή”, δεσμεύτηκε, και μάλιστα σχολίασε πως “θα ήθελα στην ανάκρισή μου να γινόταν να υπάρχει κάμερα και να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός και οι υπάλληλοι του ΤΤ πώς θα διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία”.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπως και για αρκετούς επιχειρηματίες και πρώην στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υποστήριξε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, και επικαλέστηκε το πόρισμα της BlackRock, σύμφωνα με το οποίο τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ ανέρχονται στο 5% των συνολικών δανείων, όταν στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες ξεπερνούν το 18%.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο θέμα και με ποδοσφαιρικούς όρους (κάτι ξέρει, έχοντας θητεύσει και ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), υποστηρίζοντας ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν… πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε 22 τράπεζες.

“Προφανώς και θα υπάρχουν και επισφαλή δάνεια”, παραδέχθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, που ωστόο χαρακτήρισε “παντελώς ανακριβές” το πόρισμα Νικολούδη, που κάνει λόγο για “ύποπτα” επισφαλή δάνεια σε επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι το ένα από αυτά τα δάνεια έχει εξοφληθεί πλήρως και άλλα εξυπηρετούνται κανονικά.

Όσο για το ύψος των επισφαλών δανείων του ΤΤ, που φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε… μικρό σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. “Είναι μεγάλο νούμερο, αλλά πρέπει να καταλάβετε τις συνθήκες της χώρας”, ανέφερε.

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΚΡΙΤΑ 1

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, ένοχος...για…