Newsroom

Newsroom

Φίλιπ Ροθ: "Δεν υπάρχει πια τίποτα για να γράψω"

«Δεν υπάρχει πια τίποτα για να γράψω», δηλώνει ο Φίλιπ Ροθ, ο οποίος ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την…

filip roth

«Δεν υπάρχει πια τίποτα για να γράψω», δηλώνει ο Φίλιπ Ροθ, ο οποίος ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την συγγραφική και δημόσια δράση, προκαλώντας μεγάλη λύπη στους πιστούς αναγνώστες τους. Ένας από τους λαμπρότερους αμερικανούς λογοτέχνες της γενιάς του, επιβεβαιώνει ότι θα σταματήσει να γράφει και ότι θα αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο έπειτα από την τελευταία του συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το BBC. Σε ένα ντοκιμαντέρ, το πρώτο μέρος του οποίου θα μεταδοθεί σήμερα από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο 81χρονος συγγραφέας δηλώνει στον δημοσιογράφο Αλαν Γέντομπ: «Είναι η τελευταία μου εμφάνιση στην τηλεόραση, πραγματικά , η τελευταία μου δημόσια εμφάνιση οπουδήποτε».

Ο Φίλιπ Ροθ είχε προετοιμάσει εδώ και 18 μήνες τον λογοτεχνικό κόσμο δηλώνοντας στο γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles ότι σταματά το γράψιμο: «Έφρασα στο τέρμα. Δεν υπάρχει πια τίποτε για να γράψω», είχε δηλώσει τότε ο συγγραφέας δεκάδων βιβλίων που τού χάρισαν παγκόσμια ακτινοβολία. Το τελευταίοτου βιβλίο «Νέμεσις» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2013. «Συγκεντρώνομαι στο μεγάλο έργο να μην κάνω τίποτε. Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές αυτά τα τρία -τέσσερα τελευταία χρόνια. Τώρα που δεν γράφω πια, δεν θέλω παρά να φλυαρώ», λέει στο BBC.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 53 ετών ο συγγραφέας τιμήθηκε με σημαντικά βραβεία: Pulitzer, το 1998, για το «Αμερικανικό ειδύλλιο«, National Book Award, το 1960, για το «Αντίο Κολόμπους» και, το 1995, για το «Θέατρο του Σάμπαθ». Εγγονός εβραίων μεταναστών της ανατολικής Ευρώπης, γεννημένος στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Φίλιπ Ροθ έγραψε 31 βιβλία: αιρετική περιγραφή των ηθών της αμερικανο-εβραϊκής μικροαστικής τάξης, πολιτικές σάτιρες, σκέψεις για το βάρος της Ιστορίας ή, πιο πρόσφατα, για τα γηρατειά, τα έργα του κινούνται συχνά ανάμεσα στην αυτοβιογραφία και την μυθοπλασία.

Πηγή: joytv.gr

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…