Newsroom

Newsroom

Φιλικός διακανονισμός Στρος-Καν με καμαριέρα

Σε φιλικό διακανονισμό κατέληξαν ο Ντομινίκ Στρος Καν και η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό για την γνωστή υπόθεση που κατέληξε στη…

Σε φιλικό διακανονισμό κατέληξαν ο Ντομινίκ Στρος Καν και η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό για την γνωστή υπόθεση που κατέληξε στη σύλληψη και παραίτηση του πρώην ισχυρού άνδρα από το τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την επόμενη εβδομάδα οι δικηγόροι των δύο πλευρών αναμένεται να συναντηθούν στα δικαστήρια προκειμένου να υπογραφεί η οικονομική συμφωνία που θα κλείσει την υπόθεση.

Οι New York Times αναφέρουν πως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνήφθη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρονξ, δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές.

Η Ντιαλό είχε καταθέσει αστική καταγγελία εναντίον του Στρος Καν στις 8 Αυγούστου, 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για τη σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαίου του 2011.

Η ποινική δίωξη για την υποτιθέμενη επίθεση, κατέπεσε στις 23 Αυγούστου του 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό, η οποία είχε πει επαναλαμβανόμενα ψέματα σχετικά με ορισμένες πτυχές της ζωής της.

Ο Στρος Καν έχει δηλώσει ότι η σχέση του με την Ντιαλό στο Sofitel ήταν μια “αμοιβαία συμφωνία”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος Καν έχει και άλλες «εκκρεμότητες» με τη δικαιοσύνη, καθώς στις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται η ετυμηγορία για την προσαγωγή του ή όχι ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση μαστροπείας γνωστή ως «υπόθεση Κάρλτον».