Newsroom

Newsroom

Φίλης: Το ΣτΕ είναι σαν να υιοθετεί απόψεις παραθρησκευτικών οργανώσεων (video)

Αρνητική έκπληξη χαρακτηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του εκσυγχρονισμού των Θρησκευτικών ο Νίκος Φίλης, επί υπουργίας του οποίου επιχειρήθηκε να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος.

5ab239b21dc52444188b4671

Στις πρώτες του δηλώσεις στο Κανάλι της Βουλής μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» και απέδωσε την απόφαση των δικαστών σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος.


  «Δεν λέει το Σύνταγμα ότι το μάθημα θα μυεί, θα προσηλυτίζει στο ορθόδοξο δόγμα, λέει ότι πρέπει να δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να αναπτύσσουν συνείδηση σε θέματα θρησκείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός από δύο πλευρές: πρώτον διότι υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών κύκλων στη χώρα μας, δεύτερον διότι μετατρέπει το ΣτΕ σε ένα όργανο που δογματίζει», ανέφερε επίσης.

Για τον λόγο αυτό εξέφρασε την έκπληξή του πώς το ΣτΕ εμφανίζεται πάνω από την Ιερά Σύνοδο και ο πρόεδρός του, κ. Σακελλαρίου, διεκδικεί ρόλο αρχιεπισκόπου.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο υπουργός παρέπεμψε στη σαφή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας ότι το μάθημα θα συνεχίσει ως έχει καθώς -όπως είπε- «δεν υπάρχει πρακτική συνέπεια από την απόφαση του ΣτΕ».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…